Gerçek mi, söylenti mi?

Çanakkale`de merkeze bağlı Özbek Köyü Çiğli Tepe mevkiinde bulunan Arisbe Antik Kenti`nin birinci derece arkeolojik sit alanı tescilinin üçüncü derece düşürülmek isten-mesi kafalarda soru işaretleri yarattı.

1555
Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu`nun “Arisbe Antik Kenti`nin birinci derece sit statüsünden üçüncü derece sit statüsüne düşürülmesi için yapılan çalışma-ların, alanın büyüklüğü göz önüne alındığın-da yeterli olmadığı anlaşılmış olup, sondaj çalışmalarının devamına konunun sondaj çalışmaları sonunda belirleneceğine karar verildi” şeklindeki kararı Özbek Ovası için çeşitli soruları da beraberinde getirdi.
 
Çanakkale`de Özbek Ovası ile ilgili olarak son yıllarda buralardaki arazilerin, İstanbullu şahıs ve firmalar tarafından satın alındığı yönünde bazı söylentiler vardı. Koruma Kurulu`na alelacele getirildiği iddia edilen, ancak beklediği hızda onay görmeyen sit statüsü düşürülme çalışmalarının ardından bu bölgedeki arazilerin akıbeti ile ilgili sorular cevap bekliyor. Öyle ki, son yıllarda buralardaki arazileri kimler aldı? Alan firmaların enerji sektörü ile ilişkileri ne düzeyde? Ve en önemlisi bu bölge ile ilgili hangi firmanın termik santral projesi var?
Paylaş