havadurum

Genel Merkez düdüğü çaldı, Çan'da barış sağlandı...

6496

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2019 seçimlerinde, Çan`da uzun bir aradan sonra tekrar belediye başkanlığını kazanma başarısı gösterdi. Seçim öncesinde yaşanan liste krizi, parti içi ayrışmaya neden olmuş, sonrasında ise örgüt seçimleri sırasında bu ayrışma iki adaylı seçimle sonuçlanmıştı. Bu ayrışma sırasında CHP eski İlçe Başkanı Ümran Aydın partisinden istifa etmişti. İlçe Başkanlığı seçiminde ise CHP`li Belediye Meclis üyesi Harun Arslan da aday olmuş, Belediye Başkanı Bülent Öz ise Arslan`ın karşısındaki adayı desteklemişti. 

 
CHP`de yaşanan bu ayrışma, belediye-örgüt kutuplaşmasına neden olmuş, CİMER iddiaları ortaya çıkmış ve kutuplaşma süreci açıktan olmasa da bir "savaş hali" dönemini doğurmuştu. Yaşanan ayrışma bir türlü giderilemezken, CHP Genel Merkezi ise bu sürece müdahale etmek zorunda kaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek`in parti içi ayrışmaya nokta konularak, birlikte hareket edilmesi yönünde girişimleri olduğu öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek`in girişimleri, Genel Merkezin "Uzlaşın" çağrı ve talimatı karşılık bularak, Çan`daki parti içindeki bu "soğuk savaş" dönemini bitirdi, örgüt-belediye uzlaşması sağlandı. 
 
Geçtiğimiz günlerde, bazı ilçe başkanları ve İl Genel Meclis üyelerini makamında ağırlayan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz`ün konuklarından birinin de Çan İlçe Başkanı Harun Arslan olması dikkat çekmişti. "Geçmişe sünger çekildiğinin" bir başka göstergesi ise Cumartesi günü sosyal medyada yayınlanan o fotoğraf oldu. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz`ün makamında çekilen ve Öz ile ilçe Başkanı Harun Arslan`ın yan yana geldiği fotoğraf, parti içinde "barış" sağlandığını gösterdi. Fotoğrafın açıklama kısmına ise Çan Belediye Başkanı Bülent Öz tarafından, "Hafta sonu mesaimiz... İstişareye devam... Her şey çok güzel olacak..." notu düşüldü. Dün konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ise; "Aslında Çan`da bizim açımızdan bir ayrışma durumu yoktu. Bazı fikir ayrılıkları ve tartışma süreçleri olur. Biz de sayın İlçe Başkanımız ile konuştuk, geçmişte yaşanan tartışma sürecine bir sünger çektik. Çan halkının refahı ve mutluluğu için birlikte çalışmaya devam edeceğiz, sosyal demokrasinin halkçı belediyecilik anlayışıyla Çan`da fark yaratmaya devam edeceğiz" dedi. (Seçkin Sağlam)
Paylaş