havadurum

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan; `Alkol alanlar kovulup partiden ihraç edildi`

434

 Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nda alkol tartışması sürüyor. Sosyal medyada, kurultay alanında birkaç kişinin alkol aldığı görüntüler yayınlanmış ve bu görüntüler medyada yer almıştı. Konu ile ilgili olarak AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ, yaptığı yazılı açıklamada, "O, aziz topraklarda alkol partileri yapıp oyun havaları ile şehitlerimize saygısızlık ediyor” açıklamasında bulunmuştu. Aynı zamanda Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, 25 Ağustos`ta CHP yetkilileriyle de konuyla ilgili protokol imzalandığını belirtilerek; “Alkol tüketimlerine yönelik Tarihi Alan sınırları içerisinde ve kamp alanında, Tarihi Alan`ın kuralları, hassasiyetleri ve önemi göz önünde bulundurularak daha duyarlı olunması ve alkol tüketiminde bulunanların Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerince tespit edilerek kanuni işlem yapılmak üzere Başkanlığımıza bildirilmesi hususu ile ilgili resmi yazı yazılarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine tebliğ edilmiştir" açıklaması yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise dün yaptığı yazılı açıklamada Kocadere Kamp Alanı`nda, alkol aldıklarını belirledikleri parti üyesi 3 kişinin, bir daha geri alınmamak üzere kamp alanından çıkarıldıklarını ve partiden ihraç edildiklerini ifade etti. CHP`li Tezcan`ın açıklamasında, kampa başlamadan önce 12 madde halinde kamp kurallarının tespit edildiğini, açıklandığını ve kurultay broşürüne de yazıldığını belirtti. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ise yaptığı açıklamada; “Bu durumu siyasi malzeme yaparak, Çanakkale Ruhunu yaşatan ve bütün hassasiyetini gösteren binlerce yurttaşımızı, zan altında bırakmak, görüntüleri yayınlamak ve bütüne iftira atmak dürüstlük değil, olsa olsa ucuz kahramanlıktır” dedi.


“CHP taahhüdü yerine getirmedi”
Konuyla ilgili olarak şehitliğe saygısızlık yapıldığını dile getiren Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş; “Ancak ne yazık ki şehitlerimize, bizim tekrar tekrar altını çizerek belirttiğimiz hassasiyet gösterilmemiş, alanda kendini bilmez şahıslarca alkol kullanılmış, taşkınlıklar yapılmış ve CHP verdiği taahhüdü yerine getiremediği gibi başta milletimiz olmak üzere birçok ulus için kutsal olan bir şehitliğe saygısızca davranılmasına göz yummuştur. Aziz şehitlerimizin hatıralarının simgesi olan şehitliklerimizin bulunduğu bu alanda içki içilmesi ve taşkınlıkların yapılması şehitlerimizin ruhunu muazzep kılmış, aziz milletimizi de derinden yaralamıştır. Yapılanlar düpedüz şehitlerimize saygısızlık, tarihimize hakaret ve milletimizin değerlerini aşağılamaktır.” dedi
 
“Şehitlere saygısızlık ediliyor”
Çanakkale’de Gelibolu Tarihi Yarımadası Kocadere köyü Kamp alanında gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nda birkaç kişinin alkol aldığı görüntüler sosyal medyada yayınlanmış ardından AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan tarafından durum sert bir dille eleştirerek; “Kimin ne içtiğinde değiliz ama hiç olmazsa mekânın hatırası için Şehitlik`te yapmasaydınız! Ayıptır, yazıktır..!" dedi. 
 AKP İl Başkanı Yeşim Karadağ ise yazılı açıklama yaparak; "Kimsenin ne içtiği hiç önemli değil ama nerede içtiği toplum kuralları açısından önemlidir. İlk gün sabah şehitlerimiz için Yasin-i Şerif okutan CHP, akşam ise aynı alanda, yani 253 bin şehidin yattığı o aziz topraklarda alkol partileri yapıp oyun havaları ile şehitlerimize saygısızlık ediyor. Maalesef adalet kurultayı adalet rezaletine dönüşmüştür" ifadelerini kullanmıştı. 
 
“Yasal işlem başlatıldı”
Öte yandan Alan Başkanlığı tarafından bölgede alkol tüketen kişiler ile ilgili olarak haklarında yasal işlem başlatıldığı belirtildi. Alan Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapılarak açıklamada; 6546 Sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun`un 12. maddesi gereğince Tarihi Alan sınırları içerisinde alkollü içki tüketmenin yasak olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Kocadere Kamp Alanı Süreli Kullanım Tahsis Protokolünün 6. Maddesinin 1. Fıkrası ile 10. Maddenin 1. Fıkrası ve söz konusu protokolün ekinde yer alan 3. Maddesinde yer alan "Kamp alanı içerisinde kamp süresince her türlü alkollü içecek tüketilmemesi" hükümlerini içeren protokol 25.08.2017 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri ile imzalanmıştır. Ayrıca alkol tüketimlerine yönelik Tarihi Alan sınırları içerisinde ve kamp alanında, Tarihi Alan`ın kuralları, hassasiyetleri ve önemi göz önünde bulundurularak daha duyarlı olunması ve alkol tüketiminde bulunanların Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerince tespit edilerek kanuni işlem yapılmak üzere Başkanlığımıza bildirilmesi hususu ile ilgili resmi yazı yazılarak Cumhuriyet Halk Partisi yetkililerine tebliğ edilmiştir" denildi” denildi. 
 
“Kamp alanından çıkartılıp, ihraç edildiler”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ise konu ile ilgili dün yaptığı yazılı açıklamada Kocadere Kamp Alanı`nda, alkol aldıklarını belirledikleri parti üyesi 3 kişinin, bir daha geri alınmamak üzere kamp alanından çıkarıldıklarını ve partiden ihraç edildiklerini ifade ederek; Günde yaklaşık 30 bin kişinin katılım sağladığı kurultayımızda bütün katılımcılar bu ruha uygun, şehitlerimize saygılı, adalet kurultayına yakışır tutum ve davranış içinde olmaya azami özen göstermiştir. Buna rağmen bazı sosyal medya paylaşımları ve yayın organlarında, kamp alanında alkol alındığına ilişkin haberler yayınlanması üzerine tarafımızdan derhal araştırma yapılmış ve kendini bilmez birkaç kişinin, kamp alanının ana konaklama bölgesinin dışında alkol aldığı akşam saatlerinde tespit edilmiştir. Alkol aldığı tespit edilen bu üç kişi derhal kamp alanından çıkarılmış, bir daha girişleri yasaklanmıştır. Ayrıca parti üyelikleri de tespit edilen bu kişilerin ihraç işlemlerine başlanmıştır. Öte yandan bu kişilerin isimleri yarın itibarıyla yetkili kurumlara bildirilecektir" dedi. Bütün dikkat ve çabalara rağmen ortaya çıkan olaydan dolayı üzüntülerini dile getiren Tezcan; "Kendini bilmez birkaç kişinin, Çanakkale şehitlerimizin aziz hatırası ve adalet kurultayının ruhuna tamamen aykırı bu davranışı kuşkusuz bin bir emek, güçlük ve fedakarlıkla kurultaya katılan binlerce vatandaşımızı ve bizleri derinden yaralamıştır. Bütün dikkat ve çabalarımıza karşın ortaya çıkan bu olay nedeniyle üzüntümüzü ifade ederken, bugüne kadar sürdürdüğümüz hassasiyetin bundan sonra da artarak devam edeceğini ve Çanakkale ruhuyla örtüşmeyen bu tür ahlak dışı davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceğimizi aziz milletimizle paylaşırız" ifadelerinde bulundu. 
 
“Bu durum siyasi malzeme yapılmak isteniyor”
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz’de konuya dair açıklamalarda bulundu. Yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu ancak siyasi malzeme olarak kullanmak istediğini belirten Öz; “Adalet Kurultayı 102 yıl öncesini, yani Çanakkale ruhunu yansıtmaktadır. Yurdumuzun dört bir yanından gelen on binlerce vatandaşımız ile birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, ülkemizdeki adaletsizliklere dur diyecek söylemleri Çanakkale’de dile getiriyoruz. Kurultay alanı kurallarını, gelecek her vatandaşımız için, günler öncesinden duyurduk. Bütün faaliyetlerimiz bu doğrultuda ve aziz şehitlerimizin değerli hatıralarını yaşatır hassasiyette olacaktır. Çünkü biz, sarayda değil Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı, şehitler diyarı Çanakkale’de olduğumuzu biliyoruz.  Birkaç kendini bilmezin, Adalet Kurultayı ve Çanakkale Ruhu ile örtüşmeyen davranışları, farkına varıldığı an derhal Kurultay alanından uzaklaştırılmış ve gerekli işlemler başlatılmıştır. Fakat bu durumu siyasi malzeme yaparak, Çanakkale Ruhunu yaşatan ve bütün hassasiyetini gösteren binlerce yurttaşımızı, zan altında bırakmak, görüntüleri yayınlamak ve bütüne iftira atmak dürüstlük değil, olsa olsa ucuz kahramanlıktır” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş