havadurum

Gençleri hedef alan büyük tehlike

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde, Yeşilay Çanakkale Şube Başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu, elektronik sigara ve nikotin keseciklerinin gençler arasında artan popülerliğine dikkat çekerek tütün endüstrisinin milyonlarca genci hedef aldığını vurguladı.

749

2022 yılı verilerine göre dünya genelinde 13-15 yaş arası en az 37 milyon genç bir şekilde tütün kullanıyor. Yeşilay Çanakkale Şube Başkanı Doç. Dr. Nilay Köleoğlu, bu yıl “çocukları tütün endüstrisinin tehdidinden korumak” temasıyla gerçekleşen 31 Mayıs Dünya Tütünsüz gününde tütün endüstrisinin milyonlarca genci hedef almaya devam ettiğinin altını çiziyor. Elektronik sigara ve nikotin kesecikleri gibi ürünlerin gençler arasında giderek daha popüler hâle geldiğini ve sağlık sorunu risklerini artırdığını vurgulayan Köleoğlu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’ne özel açıklamalarda bulundu. Tütün kullanımının hem aktif içiciler için birçok sağlık sorununa yol açtığının altını çizen Köleoğlu, 2022 yılı verilerine göre dünya genelinde 13-15 yaş arası en az 37 milyon gencin bir şekilde tütün kullandığını da belirtti. Tütün endüstrisinin gençlere ulaşabilmek için her türlü taktiğe başvurduğu uyarısında bulundu.

“Gelecek nesillere daha sağlıklı, tütünsüz bir yaşam sunmalıyız!”

Bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir Doç. Dr. Nilay Köleoğlu; “Türkiye genelinde 120 yeşilay Şubesi 97 ülke yeşilay’ı bulunmaktadır. 2015 yılında kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ile bağımlı bireylere ve yakınlarına ücretsiz ayaktan psikososyal destek hizmeti verilmektedir. Türkiye’nin 81 ili ve Kıbrıs’ta olmak üzere toplam 107 YEDAM bulunmaktadır. YEDAM’a 115 danışma hattı üzerinden ulaşılabilmektedir. ‘Bağımlı olma, Özgür Ol’ sloganımızla çıktığımız bu yolda, sizin yanınızdayız” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş