"Geliyor gelmekte olan"

884
CHP Kadın Kolları, İskele Meydanı`nda bir araya gelerek "Oynatmaya az kaldı" dedi. Davul ve zurnalar eşliğinde yapılması planlanan zam protestosu Pençe Kilit Operasyonu`nda 5 askerin şehit olması nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. İskele Meydanı`na ellerinde "Biri yer, biri bakar; kıyamet ondan kopar", "Ampüle elektrik yok artık", "Mutfaktaki yangın yurdu sardı", "Kimi aç gezer, avunur; kimi haram yer, övünür" gibi dövizler ve huniler getiren vatandaşlar zamlara karşı tepki gösterdi. Yoğun katılımın gerçekleştiği eyleme, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin Ural, İlçe Başkanları ve STK temsilcileri de katıldı. Öte yandan, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Mehtap Yücel`de eyleme destek verdi.
 
"Eylemi ileti bir tarihe erteledik"
CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, "Oynatmaya az kaldı demiştik. Davul ve zurnamızla burada olacaktık. Üzülerek söylüyorum, dün gece içimizi yakan 5 şehit haberi aldık. 5 şehit haberinden sonra davul ve zurnayla sahaya çıkmak istemedik. İçimizden geçenleri hepiniz biliyorsunuz. Ölen gencecik çocuklarımıza saygı için davullu zurnalı eylemimizi yapmıyor, onun yerine bu eylemi ileriki bir tarihe yapacağımızın sözünü veriyoruz" ifadelerine yer verdi.
 
"Biz yandığını fark etmeyen kurbağalar değiliz"
Erol, halkın zamlar altında ezildiğini dile getirerek, "Söylemek istediğim aslında hepimizin gönlünden geçen, aklından geçen, hepimizin her gün düşündüğü, her markete gittiğimizde, her pazara gittiğimizde, her elektrik faturasında, her doğalgaz faturasında, içimizden geçen şeylerdir. Biz kazanlarda ağır ağır kaynatılan kurbağalar değiliz. Biz ağır ağır ısıtılan, ısıtıldığının, yandığının farkında olmayan kurbağalar değiliz. Biz sesimizi de çıkartırız, demokratik yollardan hakkımızı da alırız. Halk olarak buradayız. Geliyor gelmekte olan" diye sözlerini bitirdi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş