Gelibolulular isyan etti; "Harabeyi yıkmak için birileri ölmeli mi?"

1026

 Gelibolulular, vatandaşlar için büyük tehlike oluşturan Yazıcızade Mahallesi İbni Katip Sokakta bulunan metruk binaya müdahale edilmemesine tepki gösterdi.  Harabe halinde bulunan metruk binan vatandaşlar için can tehdidi oluşturduğu belirtilen açıklamada; “Can tehlikesi yaratan bu harabe evi yıkmak için bu evin bir vatandaşın kafasına yıkılmasını ve bir vatandaşımızın ölmesini mi bekliyorsunuz?” dediler.  Gelibolu Kaymakamlığı,  Gelibolu Belediye Başkanlığı ve Metruk Evleri Yıkma Komisyonu Başkanlığına yapılan açık çağrıda; “Haydi sayın yetkililer! Sorumluluğunuzu alın , ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapın , işlemleri hızlandırın ve bir vatandaşımız ölmeden şu harabeyi yıkın artık!!” dediler. 

Gelibolulular, harabe halde bulunana ve vatandaşlar için can tehdidi oluşturan metruk bina ile ilgili; “Aşağıda fotoğrafları bulunan Yazıcızade Mahallesi İbni Katip Sokakta bulunan ve sokaktan geçen vatandaşlar için gerçekten büyük bir can tehlikesi yaratan, harabe halindeki bu tarihi evi yıkmak için daha ne bekliyorsunuz? Bu sokakta oturan vatandaşların çeşitli defalar yaptığı başvurulara rağmen çok ciddi can tehlikesi yaratan bu harabe evi yıkmak için bu evin bir vatandaşın kafasına yıkılmasını ve bir vatandaşımızın ölmesini mi bekliyorsunuz?” dediler. 
Gelibolulular yetililere yaptıkları çağrıda; “Bize hala bürokrasi, işlemler anlatmayın, bunları halletmek sizin işiniz ve bizler artık bu bahanelerden bıktık ve bunları dinlemek bile istemiyoruz. Bizim için bir vatandaşımızın hayatı hiç bitmek bilmeyen ve bilmem kaç ay veya kaç yıl sürecek baş belası bürokratik işlemlerden 1.000 kat daha değerlidir. Haydi sayın yetkililer! Sorumluluğunuzu alın , ne yapılması gerekiyorsa bir an önce yapın , işlemleri hızlandırın ve bir vatandaşımız ölmeden şu harabeyi yıkın artık!!” dediler.
(Eren Aşnaz) 
Paylaş