Gelibolulu kızçeler Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na hazırlanıyor

Gelibolu’da üçüncü kez düzenlenecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 31 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Gelibolulu kızçeler hazırlıklara başladı.

861

Gelibolu'da kadınların bisikletli ulaşımı tercih etmesini teşvik etmek ve toplumda daha görünür hale gelmelerini sağlamak amacıyla Süslü Kadınlar Bisiklet Turu üçüncü kez düzenlenecek. Bu yıl 31 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek olan etkinlikte, katılımcılar hem kendilerini hem de bisikletlerini süsleyerek pedal çevirecekler. Konuyla ilgili Gelibolu Süslü Kadınlar Bisiklet Turu‘ndan yapılan açıklamada, “Sevgili kızçeler merhaba. Bu yıl Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda bazı özgürlüklerimiz var. En önemlisi tarihi kendimiz belirliyoruz. Biliyorsunuz 2022 ve 2023 okul açılma ve açılma sonrasına denk gelmişti. Bu yıl 31 Ağustos Cumartesi günü toplanıyoruz. Hem süsleniyoruz, hem bisikletlerimizi süslüyoruz ve iklim krizine karşı kadın gücüyle; kadın güzelliğiyle sürüşümüzü yapıyoruz. Vaktimiz az olduğu için destekleriniz çok önemli” denildi.

2022 ve 2023 yıllarında okul döneminin başlamasıyla çakışan etkinlik, bu yıl katılımcılara daha esnek bir takvim sunuyor. Bu sayede, kadınlar hem eğlenerek hem de farkındalık yaratarak topluma mesaj verecek.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş