havadurum

Gelibolu Milli Parkı’nda siyasal ayrımcılık mı?

Gelibolu Yarımadası’nda alan kılavuzu olarak görev yapan bir emekli öğretmen Gelibolu Milli Park-lar Müdürlüğü’nün yanlı tutumu ile alan kılavuzluğunun iptal edildiğini belirterek tepki gösterdi. Üç kere makbuz kesmeden göreve çıktığı gerekçesi ile alan kılavuzluğu iptal edilen vatandaş tam bir hukuksuzluk örneği yaşadığını iddia ederek son tutulan tutanakların kendisine tebliğ dahi edilmediğini iddia ederken, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

720
Üç kere makbuz kesmeden göreve çıktığı gerekçesi ile alan kılavuzluğu iptal edilen vatandaş tam bir hukuksuzluk örneği yaşadığını iddia ederek son tutulan tutanakların kendisine tebliğ dahi edilmediğini ilk tutulan tutanağında yanlış olduğunu ve makbuzunun bulunduğunu iddia etti. Alan kılavuzunun imzasının dahi olmadığı birilerinin keyfi bir biçimde düzenlediği ve tebliğ edilmeyen tutanaklar ile bir hakkın gasp edilmesi uygulamasının art niyetli olduğunu bildiren görevi iptal edilen alan kılavuzu karşılaştığı durumun hukuksuz olduğunu iddia ederek tepkisini dile getirdi. Böyle bir haksızlığa uğramasının ardında bazı siyasal gerekçelerin olduğunu belirten alan kılavuzu Kenan Oktar, “alan kılavuzlarının geleceği bir müdürün iki dudağının arasında olmamalıdır” dedi.
 
“İddialar doğru değil”
Alan kılavuzlarının hakkında tutulan tutanakların kendilerine tebliğ edildiğini ifade eden Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu; “Öyle bir şey olabilir mi? Zaten hakkında bir tutanak tutulmuşsa, kendisine tebliğ ediliyor. Geziler esnasında arkadaşlarımız kontrole çıkıyorlar. Alan kılavuzlarının hizmet bileti alıp almadıklarını sorguluyorlar. Alan kılavuzu hizmet biletini almadan tura çıkarsa, onun hakkında bir tutanak tutuluyor. Bu tutanaktan alan kılavuzunun bilgisi oluyor. Tutanak onayımızdan geçtikten sonra iadeli taahhütlü bir şekilde kendisine tebliğ olarak yazılıyor. Kimliği iptal ettiğimizde alan kılavuzu mahkemeye gidiyor ve mahkeme bizden tebligatları istiyor. Yani iddia edildiği gibi alan kılavuzlarının kimliğini kafanıza göre iptal etmeniz mümkün müdür? Tabi ki değildir” dedi.
 
“Alan kılavuzları bilet kestirmek zorunda”
Görev yapan alan kılavuzlarının bilet kestirmek zorunda olduğunu kaydeden Hacıalioğlu, bilet kestirmeyenler hakkında tutanak tutulduğunu ifade ederek; “Kimliği iptal olan alan kılavuzu mahkemeye gidecek. Yapması gerekende budur. Diğer iptal edilen kimliklerde bu şekilde oluyor zaten. İddialarını mahkemeye sunacak. Mahkemede bizden bilgi, belge ve dokümanları isteyecek. Bizde bunları mahkemeye sunacağız. Mahkeme kararını verecek. Daha öncekilerde böyle oldu. Biletsiz ziyaretçi gezdiren alan kılavuzlarını defalarca uyarıyoruz. Herkes ziyaretçilerini gezdirmek için bilet kestirecek, bazı alan kılavuzları da bilet kestirmeden ziyaretçi gezdirecek. Böyle şey olmaz” diye konuştu.
Paylaş