havadurum

Gelibolu Derneği 100. Yıl hazırlıkları için ODTÜ ile işbirliği yapacak

Ankara’da bulunan Gelibolu Derneği yöneticileri Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Seçil Karal AKGÜN’ü ziyaret ettiler.

814
Çanakkale Savaşlarının 100.yılı olan 2015 de yapılacak etkinliklerde birlikte proje üretilmesi konusunda mutabakata varıldı. Bu yıla özgü etkinliklere başkent Ankara’dan katılmanın yararlı olacağını düşünen Dernek yetkilileri daha birçok kurumla da temas halinde çalışmalarını sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında, öncelikle bu yıl Ekim ayı içersinde Ankara’da ODTÜ yerleşkesinde 1. Dünya Savaşının 100. yılı nedeniyle Uluslararası bir Sempozyum düzenlenerek 1. Dünya Savaşındaki Türk Cepheleri değerlendirilecek.
 
Ziyarette, Gelibolu Derneği Başkanı. Süleyman TAŞ, Derneğin 2015 Etkinlikleri koordinatörü E. Gnr. Haldun Solmaztürk ile Gelibolu Rüzgarı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni E. Gnr. Celalettin KALKAN bulundu. Prof. Dr. AKGÜN Gelibolu Derneği ile birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Mayıs ayında Gelibolu’ya gelerek Gelibolu insanına 2015 in önemi ile ilgili konferans vermeyi de düşündüğünü ifade etti.
Paylaş