havadurum

Gelibolu’da Rus Anıtında Anma Töreni Düzenlendi; Barış Mesajı Verildi!

Gelibolu Belediyesi Başkanı Mustafa Özacar, Bolşevik Devrimi sonrası Gelibolu’ya yerleşen Beyaz Ruslar için düzenlenen anma törenine katıldı. Törende Türk-Rus dostluğu ve barış vurgulandı.

1051

Gelibolu Rus Anıtında, 103 yıl önce Bolşevik Devrimi’nin ardından Türkiye’ye gelerek Gelibolu’ya yerleşen Beyaz Ruslar için anma töreni düzenlendi. Törene Gelibolu Belediyesi Başkanı Mustafa Özacar, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türk-Rus Dostluk Evi Kültür ve Sanat Müzesi’nin yöneticileri, Antalya, Eskişehir ve Bursa’daki Rus derneklerinin temsilcileri katıldı.

“Dünyaya dostluk ve barış mesajları verdik”

Törende konuşan Mustafa Özacar, Gelibolu’nun tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, Türk-Rus dostluğunun da bu topraklarda yeşerdiğini söyledi. Özacar, “Bolşevik Devrimi’nin ardından Türkiye’ye gelerek Gelibolu’ya yerleşen Beyaz Ruslar için Gelibolu Rus Anıtında düzenlenen 103. yıldönümü anma programına katıldık. Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türk-Rus Dostluk Evi Kültür ve Sanat Müzesi’nin yöneticileri, Antalya, Eskişehir ve Bursa’daki Rus derneklerinin temsilcilerinin katıldığı törende tüm dünyaya dostluk ve barış mesajları verdik.” dedi.

Türk-Rus Dostluk Evi’nden Gelibolu’ya Nezaket Ziyareti

Türk-Rus Dostluk Evi Kültür ve Sanat Müzesi’nin yöneticileri, Gelibolu Belediyesi Başkanı Mustafa Özacar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye ve Rusya arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi konuşuldu. Başkan Özacar, (TURUSIA) Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan eşliğinde gelen Türk ve Rus konuklarına nezaket ziyareti için teşekkür etti.(Damla Yeltekin)

Paylaş