havadurum

Gelibolu’da balıkçılar 4 bin lüfer avladı

Gelibolu ilçesindeki balıkçılar, yunusların izini sürerek kıyıya yakın bir bölgede ağlarını attılar. Ağları çektiklerinde binlerce lüferle karşılaşan balıkçılar, büyük bir sevinç yaşadılar. Bu av, ilçede balıkçılık yapan Barbaros Denizden ve ekibinin 30 yıllık hayaliydi.

1152

Gelibolu ilçesinde 30 yıldır balıkçılık yapan Barbaros Denizden ve ekibi, yunusların peşinden gittikleri bir avda binlerce lüferle karşılaştılar. Balıkçılar, 4 bine yakın lüferle eve döndü.

Lüfer Bereketi Gelibolu’yu Sevindirdi

Gelibolu ilçesinde balıkçılık yapan Barbaros Denizden ve ekibi, denize açıldıkları sırada binlerce lüfer yakaladılar. Bu av bereketi, ilçede büyük bir sevinç yarattı.

Yunusların Peşinden Gittiler

Denizden, 30 yıldır balıkçılık yaptığını belirterek, “Uzun zamandır böyle bir av bereketi düşlüyorduk. Bugün Rabbim bunu bize verdi. Yunusların hareketlerini takip ederek kıyıya yöneldikleri sırada ağlarımızı suya bıraktık. Ağları çevirdikten bir süre sonra içinde lüferleri görünce çok şaşırdık.” dedi.

Tekne Suyla Dolu Döndü

Denizden ve ekibi, lüferlerin ağırlığından tekneyi yarısına kadar suya gömülü olarak Gelibolu İskelesi’ne döndüler. Tahminen 4 bin civarında lüfer yakaladıklarını söyleyen Denizden, “Tamamını balık komisyoncularına sattık. Bu av bize çok iyi geldi. İnşallah bundan sonra da böyle avlar olur.” diye konuştu.

(AA)

Paylaş