Geldikleri gibi gittiler

Barbaros Mahallesi sakinleri, yeni yapılan bir inşaatın çatı katına kurulmak istenen baz istasyonuna geçit vermedi. Söz konusu baz istasyonunu kamufle etmek için kullanılacak malzemeler vinç eşliğinde çıkarılmak istenirken durumu fark eden Barbaros Taksi esnafı duyarlı bir duruş sergilediler. Araçlarını duraktan çıkarmayarak vincin apartmana yaklaşmasına engel olan taksi esnafı; “Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz. Bunu kuranları da şiddetle kınıyoruz” dediler.

1346
Olay yerine gelen Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ile belediye zabıta ekipleri, duruma müdahale ederek kamufle amacıyla kullanılacak baz istasyonu malzemelerini çatıya çıkartmak için gelen vinç görevlisini uyardı. Yapılan uyarının ardından vinç bölgeden ayrılırken, mahalle sakinleri baz istasyonu kurmak isteyenlere karşı bir zafer daha kazandı. Öte yandan apartman sahibi ise baz istasyonunu kurmaktan vazgeçti.
 
 
Barbaros Mahallesi sakinleri Atatürk Caddesi üzerinde tamamlanmak üzere olan binaya kurulmak istenen baz istasyonuna geçit vermedi. Yıldız sokak üzerindeki apartmanın önüne geçtiğimiz günlerde getirilen baz istasyonunu muhafaza edecek malzemeler vinç ile çatıya çıkarılmak istendi. Barbaros Taksi esnafı duyarlı bir davranış sergileyerek araçlarını duraktan çıkarmadı ve vincin apartmana yaklaşmasına izin vermedi. Hemen olay yerine gelen muhtar Şaban Şahin zabıtaya bilgi verdi. GSM operatörü yetkilisi ve arsa sahibi ile yapılan görüşmelerden sonra apartmanın çatısına kurulmak istenilen baz istasyonundan vazgeçildi.
 
Taksicilerden Cihan Ateş, Olcay Ateş, Eşref Canpolat, Cihangir Başaran ve Nadir Elmas, mahallede baz istasyonu istemediklerini, istasyonların kurulmaması için mücadele edeceklerini bildirdi. Barbaros Mahallesi Muhtarı Şaban Şahin ise mahalle halkı olarak büyük zafer elde ettiklerini bildirdi. Sabah erken saatlerde vincin geldiğini gördüklerini ifade eden Şahin; “Apartman önündeki malzemeleri kaldırıp çatıya koyacaklarını öğrendim hemen zabıtayı aradım” dedi.
 
Şahin şunları söyledi; “Zabıtalarda gelince biz izin vermiyoruz dedi. Binanın oturma ruhsatı henüz yok. Bunu yaparsanız binayı mühürleriz denildi. Uyarıda bulundu. Vinçle gelen kişiler de müteahhit’le görüştü. Oda Almanya da ki arsa sahibine telefon etti. Öğrendiğimiz kadarıyla olayın bu kadar büyük boyutlu olduğunu bilmediğini söylemiş. O da baz istasyonuna karşı çıkarak kesinlikle olmaz demiş. Böylelikle baz istasyonu apartmanın çatısına kurulmayacak. Mahalle halkı olarak rahat bir nefes aldık.”
 
 
Paylaş