Geldikleri gibi “sessizce” gittiler!

Altın madeni çalışmaları ile Çan`ın Karadağ Köyü sakinlerinin tepkisini çeken ve meralarında istemedikleri altın madenine karşı, hem köylerinde hem Çan ilçe merkezinde hem de Çanakkale`de yaptıkları eylemleri ile dikkatleri üzerine çeken Karadağlılar, Eczacıbaşı`ndan geldikleri iddia edilen görevlileri konuşturmadan geri gönderdi.

1147
 
 
Köylerinin meralarına korulmak istenen altın madenine karşı yaklaşık bir ay önce başlattıkları eylem takvimini uygulamaya devam eden ve Karadağlılar, özellikle 51`inci Uluslararası Troia Festivali`ne katılarak seslerini duyurmaya çalışan Karadağlılar, Çanakkale`de organize ettikleri büyük mitinge de büyük bir katılım gösterdiler. Köylerindeki birlik ve beraberlik ile sadece Çanakkale`nin değil, gören-duyan herkesin ilgisini ve desteğini alan Karadağlılar, önceki gün köylerinde ilginç bir olay yaşadılar. Önceki gün bu sabah saat 10.00 sularında ESAN Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş`den 5 kişilik bir ekibin geldiği öğrenildi. Köy kahvesinin önüne oturan kişiler, kendilerini Köy Heyetinin çağırdığını söylediler. Konuyla ilgili olarak köylülerden yapılan açıklamada ise gelişmeler şöyle aktarılıyor; “O sırada onları tanıyan bir köylü eline geçirdiği `Diren Karadağ` pankartıyla: `Altıncı Şirket Karadağ’ı hemen terk et` diye slogan atarak, Karadağ’ı terk etmelerini istemiştir. O anda kahvede bulunanlarında durumu anlayarak şirket elemanlarına tepki göstermesiyle ESAN Eczacıbaşı A.Ş.’nin elemanları çaylarını içemeden apar topar arabalarına binip köyü terk ettiler.
 
 

ESAN Eczacıbaşı A.Ş.’nin elemanları köyü terk edince köylülerden bir grup, `Diren Karadağ` pankartını elbirliğiyle köy meydanındaki çeşmeye astılar.” kendilerine gösterilen yoğun tepkinin ardından köyü terk eden Eczacıbaşı AŞ ekibinin tekrar köye gelmek için girşimde bulunup bulunmayacağı merak konusu...

Paylaş