havadurum

Gaziler ve Şehit aileleri, Çanakkale'de Tarihi Alanı gezdi!

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Merkez Şubesi önderliğinde, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından tüm ilçelerdeki gaziler ve şehit aileleri için "Şehitlik Turları" düzenlendi.

664

Çanakkale Savaşları'nın kahramanları ve şehit yakınları, Çanakkale'de bir araya geldi. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çanakkale Merkez Şubesi'nin önderliğinde düzenlenen "Şehitlik Turları" kapsamında gaziler ve şehit aileleri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nı gezerek anıtları ziyaret etti.

Gaziler ve Şehit aileleri anıtları ziyaret etti

Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin katkı verdiği tur kapsamında, gaziler ve şehit aileleri tarihi alanı gezerek anıtları ziyaret etme imkanı buldu.

Şehitlerimiz anıldı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin Çanakkale Merkez Şubesi Başkanlığı yetkilileri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'e ve gazileri, gazi ve şehit ailelerini ilçelerden tarihi alana getirmeye destek veren tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler; "Çanakkale Savaşları'nda binlerce Mehmetçiğimizi şehit verdiğimiz emsalsiz kahramanlık mücadelesinin, eşsiz vatan sevgisinin ve vazgeçilmez bağımsızlık iradesinin ifadesi olan şehitliğimize, 105 yıl önce karanlığa gömülmek istenen bir milletin evlatları olarak Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; kanları ile vatan topraklarımızı sulayan unutulmaz kahramanlarımızı, azizi şehitlerimizi yad ettik” ifade ettiler.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş