"Garip Kuşlar" sevgiyi anlatıyor

560
1953 Kars doğumlu Gencer Sonkurt, 1971 yılından bu yana kendisini etkileyen her anı şiir mısralarına yazıyor. 52 senedir yazdığı şiirleri ise geçtiğimiz ay "Garip Kuşlar" şiir kitabında yayımladı. Lise yıllarına kadar Kars`ta yaşamını sürdüren Sonkurt, 1971 yılında ise Maliye Bakanlığı taşra teşkilatında göreve başladı. Şair Sonkurt, göreve başladığı 1971 yılında aynı zamanda şiirlerini satırlara döktü. Şiirlerinde önde gelen temalar arasında sevgi bulunan Sonkurt`un mısralarından biri de "Sevgiyi alır/ Sevgiyi satarım" oldu. Yazarlar Ve Şairler Derneği üyesi Sonkurt, sosyal medya hesabı üzerinden, Bir Avuç Şiir, Şiir Okurları ve Şiirsel sayfalarından şiirlerini okuyucuyla buluşturuyor. 
 
Sevgi, aşk, sevda üzerine mısralar...
Şair Sonkurt, 1971 yılından bu yana etkilendiği her şey üzerine şiir yazdığını ifade ederek, "Yazdığım şiirleri ilk defa yayınladım. 1971 yılında memur oldum, 1997 yılında da emekli oldum. Bütün yazdığım şiirleri derleyip topladım, eleme yaptım. Yazdığım şiirlerden ilk kitabı Mart ayında Gülnar Yayınlarında yayımlandı. Şiirlerimin geneli sevgi, aşk ve sevda üzerine. Hayvan üzerine, insan üzerine, doğa üzerine sevgiyi yazarım. Mesela birinin hüsranlı anını görür ve ona şiir yazarım. Manevi değerler üzerine de şiirler yazarım. Yazmış olduğum ve yayınlamadığım da çok şiir var" ifadelerine yer verdi.
"Sevgi en güzel değerdir"
Şair Sonkurt sevginin önemine değinerek, "Sevgi en güzel değerdir, en yüce değer. İnsanın aklının, beynin, şuurunun ve düşüncelerinin erebileceği; birliktelikleri ve beraberlikleri, coşkuyu, ilgi ve alakayı, insanlığı ve dostluğu, her şeyi sevgide aramalarını dilerim. Sevginin üstünde yüce Allah`tan başka hiçbir değer yoktur. Yüce Allah`ın da en değer verdiği şey sevgidir. İnsanlar severse, Allah`a da inanır, imana da inanır. Okurlarımın şiirlerimden haz duyacağına, onları hissederek duyarak o güzel beyinlerinde yorumlayarak değerlendirerek daha iyi anlayacaklarına; bu dünyayı daha güzel yaşamak için sevgiden daha yüce bir şeyin Allah`tan yüce bir şeyin olmadığına inanacaklarına gönülden inanıyorum. Hepsini saygıyla selamlıyorum" dedi.
(Damla Yeltekin) 
 
GARİP KUŞLAR
İçimde; 
Yanardağ kanar, 
Gözlerimde; 
Yaşlar ağlar.
Viran olmuş; 
Gönlümdeki bağlar, 
GARİP KUŞLAR, 
Ninni söyler.
Ninni söyler.
GARİP KUŞLAR.
 
Paylaş