Gapran "Atatürk'e hakareti kınıyor ve kabul etmiyoruz"

1416

 İYİ Pati Merkez İlçe Başkanı Naci Gapran Atatürk’e sosyal medyadan hakaret eden ve büyük tepki toplayan şahısla ilgili açıklamada bulundu. Sosyal medyada, İ.Ç. isimli şahsın yaptığı paylaşımı şiddetle kınayarak kabul etmediklerini belirten Gapran;  “İYİ Parti olarak asla kabul etmiyoruz. Büyük Önder, Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına ve de şahsına yapılan bu saygısızlığın büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Herhangi bir partiyi eleştirmek için Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini, fotoğrafını veya savunduğu değerleri kullanmanın Türk olabilmeyi başarmış hiçbir kimseye yakışmadığını söylemek isteriz” dedi.

Gapran;  “Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir liderin tek bir partinin himayesinde olmadığını ısrarla vurgulamak istediğimiz gibi, siyasete de alet edilmemesi gerektiğine tüm kalbimiz ile inanıyor ve bu doğrultuda hareket ettiğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz. Bu sebep ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin siyaset sahnesinde olan herkesin bugün ki yaşanan kutuplaşmadan dersler çıkarması gerekmektedir. Büyük Türk Milletinin tarihinin binlerce kahraman ile dolu olduğunu ve birini sevmek için öbürüne leke atmak zorunda olmadığımızı hatırlatmak isteriz” dedi.

Türk tarihindeki büyük kahramanların yanında Mustafa Kemal Atatürk`ün yerinin başka olduğunu ifade eden Gapran; “Mustafa Kemal Atatürk bu milletin tarihidir, zenginliğidir, kültürüdür. Kurtarıcısı, bugünkü var olma nedenidir. 18 yıldır ülkenin bu denli kutuplaşmasına, kurucumuz, dünyanın örnek gösterdiği ve örnek aldığı Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik bu saldırılara parti ayrımı göstermeksizin ve de siyasete alet etmeksizin tepki göstererek son bulmasını arzu eder, Sevgili Çanakkale halkının kurucusuna, Ata`sına sahip çıkarak bu tip hadsizlere hak edeceği değeri vereceği kanaatiyle tüm Çanakkaleli hemşehrilerimize sağlıklı günler dileriz” dedi.

(Haber Merkezi)

Paylaş