havadurum

Galatasaray - Sparta Prag maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte detaylar!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Sparta Prag ile karşılaşacak. Peki, bu kritik mücadele ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte Galatasaray - Sparta Prag maçı hakkında merak edilenler…

1299

Galatasaray, Avrupa’da yoluna devam etmek istiyor. Süper Lig’in lideri olan sarı-kırmızılılar, UEFA Avrupa Ligi son 16 play-off turu ilk maçında Çekya’nın güçlü takımı Sparta Prag’ı ağırlayacak. Bu maç, Galatasaray’ın Avrupa kupalarındaki 315. maçı olacak. Galatasaray, bu maçta avantajlı bir skor elde ederek rövanşa umutlu gitmek istiyor. Sparta Prag ise, Galatasaray’ı deplasmanda sürpriz yaparak elemeyi hedefliyor.

Galatasaray - Sparta Prag maçı 15 Şubat Perşembe günü RAMS Park’ta oynanacak. Maçın başlama saati 20.45. Mücadele EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Galatasaray - Sparta Prag maçının hakemi kim?

Galatasaray - Sparta Prag maçını İspanyol hakem Alejandro Hernandez yönetecek. Hernandez’in yardımcılıklarını ise Jose Naranjo ve Diego Sanchez Rojo yapacak.

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi kadrosu

Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği kadroda şu futbolcular bulunuyor: Fernando Muslera, Günay Güvenç, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Serge Aurier, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Serge Oliveira, Lucas Torreira, Tanguy Ndombele, Kerem Aktürkoğlu, Mauro Icardi, Dries Mertens, Wilfried Zaha, Tete, Barış Alper Yılmaz, Carlos Vinicius.

Galatasaray’ın eksikleri

Galatasaray’da yeni transferlerden Derrick Köhn, statü gereği bu maçta oynayamayacak. Ayrıca sakatlığı bulunan Hakim Ziyech de forma giyemeyecek. Kaptanı olduğu Fildişi Sahili Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası’nda şampiyon olan Serge Aurier’in ise maç günü İstanbul’da olması bekleniyor.

Sparta Prag’ın kadrosu

Sparta Prag’ın UEFA’ya bildirdiği kadroda şu futbolcular bulunuyor: Milan Heca, Ondrej Celustka, David Hancko, Ladislav Krejci, Adam Hlozek, David Moberg Karlsson, Borek Dockal, Lukas Julis, David Lischka, Michal Sacek, Jakub Pesek, Filip Soucek, Martin Vitik, Matej Polidar, Tomas Wiesner, Florin Nita, Adam Karabec, Martin Minchev, Ladislav Krejci II, Matyas Vagner, David Pavelka, Ondrej Svejdik, Vaclav Drchal, Matej Hanousek, Dominik Plechaty, Michal Travnik, Andreas Vindheim, Martin Graiciar.

Sparta Prag’ın form durumu

Sparta Prag, Çekya Ligi’nde 18 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 47 puanla lider durumda. Son 5 maçında 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden Sparta Prag, Avrupa Ligi’nde ise C Grubu’nu 10 puanla ikinci sırada bitirerek play-off turuna kaldı. Sparta Prag, son Avrupa Ligi maçında deplasmanda Real Betis’e 2-1 yenildi.

Galatasaray - Sparta Prag maçı öncesinde istatistikler

Galatasaray ile Sparta Prag, Avrupa kupalarında daha önce 4 kez karşılaştı. Bu maçlarda Galatasaray 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Galatasaray, Sparta Prag’ı evinde oynadığı 2 maçta da yenmeyi başardı. Sparta Prag ise, Galatasaray’ı deplasmanda oynadığı tek maçta 2-1 mağlup etti. İki takım arasındaki son maç, 2015 yılında UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynandı ve Galatasaray, deplasmanda 2-2 berabere kalarak gruplara kaldı.

Galatasaray - Sparta Prag maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Galatasaray - Sparta Prag maçı 15 Şubat Perşembe günü RAMS Park’ta oynanacak. Maçın başlama saati 20.45. Mücadele EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş