Galatasaray çok farklı

Galatasaray`la Fenerbahçe arasında Kadir Has Stadı`nda oynanan Süper Kupa maçı geride kaldı. Kazanan 1-0`lık skorla Cim-Bom oldu. Bu sonuç son derece normal. Hatta Rıdvan Dilmen`in ifade ettiği gibi 3 farklı olmalıydı.

487
Kabul edelim ki, Sarı-Kırmızılı takımın mevcut kadrosu Fenerbahçe`ye göre çok üstün. Drogba ve Sneijder fark yaratıyor. Sarı-Lacivertli takım henüz savunmasını oturtamadığı gibi 11 futbolcudan oluşan orta sahasını da belirleyemedi. Çünkü, bu oyuncuların tümü yetersiz. Fenerbahçe`nin Lig, Avrupa ve Türkiye Kupası`nda sezonun yükünü çekebilecek üst düzey orta saha oyuncuları yok. Bir takımın atanı ile tutanı elbette mükemmel olacak ama, defans ile ofans arasındaki köprüyü kuracak yetenekli futbolculara gereksinim de duyuluyor. Kanarya`da oyunun iki yönünü oynayacak nitelikte oyuncu yok. Fubol oyununda topu kazanmak hüner, topu olumlu kullanmak beceri ister. Fenerbahçe`de böyle bir orta saha oyuncusu var mı?. 8 yıl süreyle vardı. Sarı-Lacivertli Kulübün tarihine damga vuran virtiöz Alex, Aziz Yıldırım`la Aykut Kocaman`ın ihanetine uğradı. Takımdan gözyaşları ile gönderildi. Çok yazık oldu.
Gelelim ileri uca. Webo, Sow ve Kuyt; savunması ile orta sahası istenen düzeyde olan takımlarda iş yaparlar ama, kırılma noktası fazla olan ekipleri başarıya götüremezler. “Emenike geldi?” diyeceksiniz . Bırakın Emenike`yi, Cordoza da gelse hiçbir şey değişmez. Futbol oyunu Sokak Basketbolu değil ki, tek düze oynansın, herkes aynı kaleye atsın... Galatasaray`ın kadrosuna baktığımızda şöyle bir gerçek çıkıyor ortaya. Takımın Teknik Direktörü kurt Fatih Terim. Son derece tecrübeli ve işine konsantre. Geçmiş sezonlarda savunması dalgalanma gösterse de, risk almadıkları takdirde hem alan hem de adam markajını iyi yapıyorlar. Sarı-Kırmızılı takımın orta sahası ile forvet hatında dünya yıldızı sayılabilecek isimler mevcut. Hepimiz biliyoruz ki, İstanbul`da Ronaldalı koca Real Madrid`i dut silker gibi silktiler ve sonuçta 3-2 mağlup ettiler. Bu maçta Jose Mourinho elenme korkusuyla neredese küçük dilini yutacaktı. Neyse, Fenerlileri daha fazla gücendirmeyelim, Galatasaraylıları da ruya alemine sokmayalım. Futbolda dün yoktur. Bugün vardır. Ancak, gidişat o dur ki, Galatasaray derbilerde Fenerbahçe`nin saltanatına son verdiği gibi, kadro itibariyla da Sarı-Lacivertli takımı müthiş geçiş üstünlüğü ile gaza basarak solladı.    --CAHİT GÖVEREN--
Paylaş