havadurum

Galatasaray Avrupa Ligi’nde Sparta Prag ile eşleşti! İşte son 16 turu maç programı

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu için play-off oynayacağı rakibini öğrendi. Sarı-kırmızılılar, kura çekiminde Çekya’nın Sparta Prag takımıyla eşleşti. İlk maç 15 Şubat’ta Türk Telekom Stadyumu’nda, rövanş maçı ise 22 Şubat’ta Prag’da oynanacak.

1791

UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması sona erdi. Gruplarını ikinci bitiren takımlar ile Şampiyonlar Ligi’nden gelen üçüncü sıradaki takımlar, son 16 turuna yükselmek için play-off mücadelesi verecek. Bu takımlar arasında yer alan Galatasaray, 18 Aralık Pazartesi günü Nyon’da yapılan kura çekiminde rakibini belirledi.

Galatasaray’ın rakibi Sparta Prag

Galatasaray, kura çekiminde Çekya’nın Sparta Prag takımıyla eşleşti. Sparta Prag, Avrupa Ligi’nde D Grubu’nu ikinci sırada tamamladı. Grubunda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Çek ekibi, 13 puan topladı. Sparta Prag, grubunda en çok gol atan takım oldu ve 16 gol kaydetti. Sparta Prag’ın en golcü oyuncusu ise 5 golle forvet Adam Hlozek oldu.

Maç programı

Galatasaray ile Sparta Prag arasındaki ilk maç, 15 Şubat 2024 Perşembe günü saat 20.00’de Türk Telekom Stadyumu’nda oynanacak. Rövanş maçı ise 22 Şubat 2024 Perşembe günü saat 23.00’te Prag’daki Generali Arena’da yapılacak. Bu maçların galibi, son 16 turuna yükselecek. Son 16 turunun kura çekimi ise 23 Şubat 2024 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Galatasaray’ın Avrupa Ligi serüveni

Galatasaray, Avrupa Ligi’ne Şampiyonlar Ligi’nden geldi. Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılılar, grubu 5 puanla üçüncü sırada bitirdi. Galatasaray, grubunda tek galibiyetini Manchester United deplasmanında aldı. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde son olarak 2021-22 sezonunda son 16 turuna yükselmiş ve Barcelona’ya elenmişti1. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde (eski adıyla UEFA Kupası) en büyük başarısını 1999-2000 sezonunda şampiyon olarak yaşamıştı. (Haber Merkezi)

Paylaş