Forum gitti, 17 Burada geldi!

Bir süredir kentin gündeminde olan “Ha yapıldı, ha yapılacak” denilen Forum Alışveriş Merkezi iptal oldu. Forum iptal oldu ama, yerine 17 Burada AVM geldi! Söz konusu AVM ile ilgili olarak ÇED toplantısının 22 Ocak`ta yapılacağı ifade edilirken, internet ortamında “AVM değil, Gezi Parkı yapılsın” önerisi geldi.

5282
Çanakkale`de kurulması planlanan ve kentte yapımı, havaalanı prosedürü nedeni ile yılan hikayesine dönen Forum Alışveriş Merkezi`nin yapılmayacağı ileri sürüldü. Daha önce yapılan açıklamalarında “Çanakkale`deki prosedürlerin hallolmasını bekliyoruz. Kısa süre içinde de sonuçlanacağını umuyoruz. Çanakkale yatırımımızı askıya almamız gibi bir durum söz konusu değildir. Gerekirse proje yenileyerek yatırımımızı yapacağız. Bu belirsizlikten sadece biz değil, bölgedeki tüm yatırımlar etkileniyor” diyen Multi Development Türkiye`nin söz konusu alanı ÇAV AVM`ye sattığı iddia edildi. Satış ile ilgili olarak herhangi bir bilgiye henüz ulaşılamazken, alana Forum Çanakkale AVM`nin yapılmayacağı ancak söz konusu araziyi alan ÇAV AVM`nin buraya “17 Burada” isimli bir AVM yapıcağı öğrenildi.
 
ÇED toplantısı 22 Ocak`ta
Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün resmi sitesinde yapılan açıklamada ÇED toplantısının düzenleneceği duyuruldu. Yapılan açıklamada “Çanakkale ili Merkez ilçesi sınırları içerisinde ÇAV AVM İnşaatları A.Ş. tarafından yapılması planlanan 17 Burda Alışveriş Merkezi (AVM) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 22/01/2014 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.
 
 
“Gezi Parkı yapılsın”
Öte yandan söz konusu alan ile ilgili olarak bu bölgeye AVM yapılması da eleştirildi. “Küçük esnafın idam fermanı” denilen açıklamada “Buraya AVM değil, Gezi Parkı yapılmalıdır” ifadeleri kullanıldı. Çağrının ne kadar karşılık bulacağı bilinmez ancak yaklaşık 20 gün sonra yapılacak ÇED sürecinde bu konunun da tartışılacağı tahmin ediliyor. Öte yandan 17 Burada AVM`yi yapacak şirketin ÇED toplantısı için yer baktığı, önümüzdeki günlerde bu yerin de kararlaştırılarak duyurulacağı öğrenildi.
Paylaş