havadurum

Fondöten Lekesi Nasıl Çıkarılır? İşte En Pratik 5 Yöntem!

Fondöten, makyajın vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Cildin pürüzsüz ve kusursuz görünmesini sağlar. Ancak bazen fondöten, kıyafetlere, halılara veya koltuklara bulaşabilir. Bu durumda fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusu akla gelir. Çünkü fondöten lekesi, inatçı ve zor çıkan lekelerden biridir. Peki, fondöten lekesi nasıl çıkarılır? İşte fondöten lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz en pratik 5 yöntem!

462

Fondöten lekesi nasıl çıkarılır? Bu sorunun cevabını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu yazıda, fondöten lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz en pratik 5 yöntemi sizin için derledik. Bu yöntemler sayesinde, fondöten lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusunun yanıtları!

Fondöten, makyaj yaparken en çok kullandığımız ürünlerden biridir. Cildimizin tonunu eşitler, kusurları kapatır ve pürüzsüz bir görünüm verir. Ancak fondöten, bazen istenmeyen yerlere bulaşabilir. Örneğin, kıyafetlerimize, halılarımıza veya koltuklarımıza. Bu durumda fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusu akla gelir. Çünkü fondöten lekesi, inatçı ve zor çıkan lekelerden biridir. Peki, fondöten lekesi nasıl çıkarılır? Bu sorunun cevabını merak ediyorsanız, bu yazıyı okumaya devam edin. Çünkü bu yazıda, fondöten lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz en pratik 5 yöntemi sizin için derledik. Bu yöntemler sayesinde, fondöten lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz. İşte fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusunun yanıtları!

Bulaşık Deterjanı

Fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusunun ilk cevabı, herkesin evinde bulunan bulaşık deterjanıdır. Bulaşık deterjanı, kiri ve lekeyi çözme gücü çok yüksektir. Bu nedenle kumaş yüzeylerde kalan fondöten lekesini kolayca çıkarmaya yardımcı olur. Temizliğe geçmeden önce yüzeydeki fazla fondöteni almakta fayda vardır. Eğer fazla kremi aldıysanız; şimdi bulaşık deterjanını döküp temizliğe başlayabilirsiniz. Bu aşamada şu yolu izlemeniz önerilir:

  • Bulaşık deterjanıyla fondöten lekesi nasıl çıkarılır diye merak edenler, yüzeye deterjanı döktükten sonra ılık bir bezle ya da süngerle lekeli kısmı ovalayabilir. Tüm lekeli bölgeyi köpürene kadar fırçalayarak fondötenin kumaştan arınmasını hızlandırabilirsiniz. Eğer kalın bir halıya ya da yünlü kumaşa dökülmüşse; kıl fırçalı tarakla iplik aralarını da temizleyebilirsiniz.
  • Ardından soğuk suyla yıkanan bezi alarak köpüklü bölgeyi silmelisiniz. Fondötenin izi geçene kadar birkaç defa soğuk suyla durulayabilirsiniz.
  • Şayet kıyafetten fondöten lekesi çıkar mı diyorsanız; kıyafeti öncelikle bulaşık deterjanıyla yumuşatabilirsiniz. Sadece lekeli bölgeyi yumuşatın ve ardından uygun yıkama programında yıkayın.

Tıraş Köpüğü

Bu yöntem genellikle pudra ve yağ içermeyen fondötenler için uygulanıyor. Tıraş köpüğü sayesinde yüzeylerden fondöten lekesini çıkarmak oldukça kolaydır. Sadece doğru işlemleri sırasıyla yapmanız gerekiyor. İşte tıraş köpüğüyle fondöten lekesini çıkarma teknikleri:

  • Fondöten dökülen lekeli bölgeye yakın mesafeden tıraş köpüğü sıkılır.
  • Tıraş köpüğü diş fırçası yardımıyla lekeli yüzeye sürülür ve fırçalanır.
  • Ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra nemli bir bezle tüm yüzey silinir.
  • Nemli bez değiştirilir ve soğuk bir bezle durulama işlemine geçilir.
  • Özellikle de pudra fondötenler için toplayıcı etki oluşturduğundan bu yöntem çok yaygın şekilde uygulanır.

Beyaz Sirke

Beyaz sirke, evdeki birçok lekeyi çıkarmak için kullanılan doğal bir temizleyicidir. Fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusunun cevaplarından biri de beyaz sirke ile lekeyi çıkarmaktır.

  • Öncelikle halıya dökülen fondöten için beyaz sirkeyi lekeli bölgeye dökün.
  • Sonrasında bölgeyi bir süre bekletin.
  • Leke, yumuşayacak ve temizliğe hazır hale gelecektir.
  • Kumaş ve kıyafetlerde ise fondötenin değdiği bölgeye beyaz sirke dökün veya bir kap içerisinde ılık su ve beyaz sirkeyi karıştırıp kumaşı karışım içerisinde bekletin.

Limon Suyu

Limon suyu, fondöten lekesini hafifletmeye ve çıkarmaya yardımcı olabilir.

  • Taze sıkılmış limon suyunu lekenin üzerine dökün veya bir bezin üzerine limon suyu döküp lekenin üzerine yerleştirin.
  • Lekeyi limon suyuyla hafifçe ovun ve birkaç dakika bekletin. Kumaşı normal şekilde yıkayın ve kurutun.

Leke Çıkarıcı Sprey veya Jel

  • Leke çıkarıcı sprey veya jeli lekenin üzerine püskürtün veya uygulayın.
  • Ürünün talimatlarına göre bekleyin (genellikle 5-10 dakika).
  • Lekeyi bir fırça veya sünger yardımıyla hafifçe ovun.
  • Kumaşı yıkayın ve talimatlara uygun şekilde kurutun.

Fondöten lekesi nasıl çıkarılır sorusunun cevabını bu yazıda sizin için anlattık. Bu yöntemler sayesinde, fondöten lekesinden kolayca kurtulabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, her kumaş türü farklılık gösterebilir ve fondöten lekesini çıkarmak için kullanılan yöntemlerin etkinliği değişebilir.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş