Firma malzemelerini topluyor

Çanakkale Evi Projesini yapan firma projenin iptal edilmesi sebebiyle yaptığı çalışmalara son verirken malzemelerini de toplamaya başladı.

533
Çanakkale Evi Projesinde sona gelindi. İnşaatı yapan firma da makinelerini bölgeden çekerken kalan malzemelerini toplamaya başladı. Yapım ihalesi 18 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirilen, Kordon Boyu Kentsel Tasarım ve Düzenleme Projesi`nin 3. etabını oluşturan İskele Meydanı düzenlemesinin önemli parçası olan Çanakkale (Evi) Çarşısı Projesi`nin yapımına şubat ayında başlandı. Kentin giriş kapısı olma niteliği taşıyan İskele Meydanı`nda 1.265 m2’lik alan üzerinde 3.740 m2’lik alana sahip olacak ve 2012 yılı sonunda hizmete sunulması planlanan Çanakkale (Evi) Çarşısı, bünyesinde yer alacak alışveriş ve yeme içme mekânlarının yanı sıra, kent tanıtımına katkı sağlayacak gıda ürünleri ile hediyelik objelerin satışının gerçekleştirileceği mekânları ile kent vizyonuna değer katacağı ifade edilmişti. Ancak proje ilk olarak 13 Nisan tarihinde geçici olarak durduruldu. Ardından İl Genel Meclisinin Anafartalar Oteli ile ilgili aldığı karar ve Belediye Meclisinin Çanakkale evi inşaatı ile ilgili aldığı karar sonrası inşaata ara verilmişti.
 
Bölgede devam eden hareketlilik kapsamında firma inşaat malzemelerini de toplamaya başladı. Çanakkale Belediyesine bir süre önce malzemeleri sökebilmek için yazılı müracaat yaptığı öğrenilen firmanın olur cevabının ardından çalışmalarına başladığı öğrenildi. Uzmanlar bölgenin altına iskele meydanında büyük ihtiyacı hissedilen tuvaletlerin yapılabileceği görüşünü dile getirdiler.
Paylaş