havadurum

Festival coşkuyla başladı

Çanakkale`nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan Uluslararası Troia Festivali, 51. kez kentlilerle buluştu. Bu yıl 12-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin ilk günü renkli etkinliklere sahne oldu.

661
 
Kültür ve sanat içerikli 51. Uluslararası Troia Festivali kapsamında kentin pek çok noktasında birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi. Sergiler, atölye çalışmaları, konserler, tiyatrolar ve daha pek çok etkinliğin bulunduğu festivalin ilk gün programı kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri`nde `Özgür Eserler Sergisi’nin açılışı gerçekleşti. Balyoz Davası sürecinde tutuklu bulunan TSK mensuplarının cezaevinde ebru, kara kalem, yağlı boya gibi tekniklerle yapmış oldukları resimlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan`ın yanı sıra çok sayıda davetlinin bulunduğu sergide bir konuşma yapan Başkan Gökhan, operasyonlar kapsamında birçoğu suçsuz yere gözaltına alınan ve tutuklanan TSK mensuplarına yönelik gerçekleşen haksızlıklara vurgu yaptı.
 
 
 
 
Eski Bando coşturdu
Festival kapsamında bir başka konser de Özgürlük Parkı`nda düzenlendi. Eski dönem Türkçe pop müziklerini seslendiren Eski Bando, kentlilerle bir araya geldi. `45`likler` performansı büyük alkış alan Eski Bando, yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalarak popüler şarkıları seslendirdi.
 
 
`Grup Türkü` Barış Kordonu`nda sahne aldı
Festivalin ilk gün etkinlikleri çerçevesinde Barış Kordonu`nda da Grup Türkü konseri düzenlendi. Çeşitli yöresel türkülerden oluşan performanslarıyla kentlilerle bir araya gelen grup, beğeni topladı. Konsere katılan kentliler, şarkılara eşlik ederek keyifli bir akşam geçirme fırsatı buldu.
 
 
`Gemilerde Talim Var`
Festival programındaki bir başka etkinlik ise Amfi Tiyatro`da gerçekleşti. Belediye Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen Gemilerde Talim Var isimli oyun, tiyatro severler tarafından ilgi gördü. 51. Uluslararası Troia Festivali, 16 Ağustos tarihine kadar birbirinden değerli etkinlikler ile kentin farklı mekanlarında devam edecek.
Paylaş