Festival 50`nci yıla yakıştı

Bu yıl 12-16 Ağustos tarihlerinde 50`ncisi düzenlenen Uluslararası Troia Festivali büyük katılımlarla son buldu. Çanakkale`de tarihi kalabalıklara sahne olan Troia Festivali`nde birbirinden önemli sanatçılar sahne alırken, çok sayıda ülkenin halk dansları ekibi de Çanakkale`ye geldi.

459
Bu yıl Anadolu Ateşi ile start alan 50`nci Ulusalararası Troia Festivali, Sezen Aksu`nun şarkıları ile coşan tarihi bir kalabalıkla son buldu. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı ileri sürülen Troia Festivali`nin finalinin ardından açıklama yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, feskivalin 50`inci yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. “Troia Festivali`nin 50`nci yılını geride bıraktık” diyen Gökhan, “Gerçekten de dört günde 50`nci yıla yakışır bir festival oldu. Festivalin Çanakkaleliler nezdindeki karşılığı da budur. Çok güzel bir festival oldu. Amacımız çeşitli etkinliklerle kent halkını bir araya getirmekti, bunu da başardığımızı düşünüyorum. Bütün etkinlikler bu sene çok kalabalıktı, bunu gözlemledim. Demek ki iyi şeyler yapmışız, doğru kararlar vermişiz, halkın sevdiği isimler getirilmiş. Bence çok keyifli bir festival oldu” dedi.
 
Ücret spekülasyonlarına cevap verdi
Festival sürecinde sanatçılara ödenen ücretler ile ilgili bir takım çevrelerin spekülasyon yapmalarına da değinen Başkan Gökhan, festival toplam maliyetinin 1 milyon 300 bin lira olduğunu, festivale katılıma oranlandığında ise bu paranın speküle edilemeyecek bir meblağ olduğunu dile getirdi. Gökhan, “Festival ile ilgili ücreti dile geterenlere ben şunu söylüyorum; bu yıl örneğin bir sezen aksu konserini izleyebilmek her halde herkes için mümkün olmasa gerek. Burada vermiş olduğumuz ücreti kişi başına bölerseniz, o paraya izlemenin mümkün olmayacağını görürsünüz. Burada önemli olan ücret bazında bakmak değil, getirdiği yarar açısından bakmak gerekir. Dolayısıyla burada çok önemli bir sayıda insan buradan yararlandıysa, izleyebildiyse adam başı düşen TL onun izleyeceği bir bedeldir. Olayı küçültmek için, sırf muhalefet olsun diye bu rakamlar üzerinden eleştirmeye kalkarsanız yanılırsınız. Basın toplantısında da söyledim festivalin tamamının bedeli 1 milyon 300 bin liradır. Dolayısıyla ben, bu kent insanının, sadece bu kent insanının da değil, yabancı konukların da bu kentten mutlu bir şekilde ayrıldıklarını düşünüyorum. Festival amacına ulaşmıştır, uygun bir biçimde yapılmıştır, burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 
“İstatistikleri açıklayacağız”
“Feskival ile ilgili bir istatistik yapmadık” diyen Başkan Gökhan, Volkan Konak konserinde polis kayıtlarına göre 50 bin kişinin kent merkezinde olduğunu ifade ederek, “Önümezdeki günlerde istatistik çalışmasını da yapacağız. Ancak şunu biliyoruz. Sanıyorum Volkan Konak konseriydi, ile ilgili polis rakamları, 50 bin kişinin dışarıda olduğunu söylüyor. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu rakam ayrıca çeşitli mahalle ve sokak etkinlikleri dışındaki bir rakam. Bu rakamın Sezen Aksu konserinde çok daha fazla olduğunu tahmin ediyorum. Ancak tüm ulaşılan kitle sayısı, istatistikler önümüzdeki günlerde ortaya çıkacaktır” dedi.
 
“Çok mutlu oldum”
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, festivalin amacına uygun ve yoğun bir katılım ile geçtiğini ifade ederek, “Ben çok mutlu oldum” dedi. Halkın büyük ilgisi ile karşılaşıldığına vurgu yapan Gökhan, “Halka böyle bir imkanı sunduk, halkımız da festivale diğer senelere oranla çok daha büyük bir ilgi gösterdi. Ben bu anlamda çok mutlu oldum. Festivali takip eden Çanakkalelilere ve kent dışından katılan yerli ve yabancı konuklarımıza da çok teşekkür ediyorum. Sonuçta Çanakkaleliler, vergilerini veriyorlar, su paralarını veriyorlar. Biz de bunları çarçur etmiyoruz, halkın sosyal ve kültürel gelişimi ve kent sosyal hayatına katkı vermek için harcıyoruz. Biraz da böyle bakmak lazım” dedi.
Paylaş