Feshane’nin çıtasını Çanakkale yükseltti

Feshane`de yapılan tanıtım etkinlikleri kapsamında Çanakkale birçok kurum ve kuruluş ile birlikte İstanbul`daydı. Tarihsel ve doğal değerleri başta olmak üzere kültürel olarak tüm yönleri ile tanıtılan Çanakkale, büyük ilgi gördü. Resmi kurumlarından, özel şirketlerine, oda ve borsalara kadar herkesin katkı sunduğu Feshane Çanakkale Tanıtım Günleri`ni 200 binin üzerinde vatandaşın ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Daha önce tanıtımı yapılan illerden daha profesyonel bir anlayışla orfanize edilen Çanakkale tanıtımında, yaklaşık 10 yıldır katılım sağlanan yurtiçi ve yurtdışı fuar tecrübelerinin öneminin büyük olduğu ifade ediliyor....

1026
 
 
İstanbul Feshane`de gerçekleşen tantım günleri, bugün sona eriyor. 2 Ocak tarihinde başlayan Çanakkale Tanıtım Günleri, büyük bir ilgi ile karşılandı. Çanakkale Valiliği himayesinde gerçekleşen tanıtım günlerine Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere, ilçe ve belde belediyelerinin yanı sıra, oda ve borsalar, Doğtaş, İÇDAŞ, Kale Seramik, AKÇANSA gibi sanayi kuruluşları, peynir, zeytin ve zeytin yağı üreticilerine kadar geniş bir katılım yelpazesi oluşturuldu. Kentin, tarihi değerleri, doğal güzellikleri gibi değerlerinin tanıtımı yapılırken, 2015 Çanakkale Savaşları`nın yüzüncü yılına büyük vurgu yapıldı. Çanakkale yöresine özgü tüm değer ve ürünlerin anlatıldığı, tanıtım günlerinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan başta olmak üzere, tüm ilçe ve belde belediye başkanları stantlarının başlarında durarak tanıtıma katkı sağladılar. Halkoyunlarından, türk halk müziği konserine kadar çeşitli etkinliklerin de yapıldığı etkinlikler, kent dışında yaşayan Çanakkalelileri, yolu bir şekilde Çanakkale`ye düşmüş vatandaşları, Çanakkale`yi merak eden İstanbulluları aynı çatı altında topladı.
 
 
200 binin üzerinde ziyaretçi geldi
2-5 Ocak tarihlerinde gerçekleşen, açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, ilçe ve belde belediye başkanları ile Çanakkale`den ve Çanakkale dışından çok sayıda vatandaş katıldı. 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığı Feshane Çanakkale Tanıtım Günleri`ni toplam 200 binin üzerinde vatandaşın ziyaret ettiği tahmin ediliyor.
 
 
Çanakkale farkı Feshane`nin çıtasını yükseltti
Çanakkale`nin ilk kez tanıtıldığı Feshane Günleri`nde, organizasyondaki başarı fark yarattı. Zaman zaman Çanakkale inisiyatifi dışında aksaklıklar yaşansa da, stant organizasyonları başarılı bulundu. Daha önce yapılan diğer illerin tanıtımlarını izleyen gazeteciler ve vatandaşlar, Çanakkale stantlarının daha profesyonel olduğunu ifade ettiler. Çanakkale`nin başarılı bir tanıtım süreci izlemesinin en önemli nedeni olarak ise kentin fuar tecrübelerinin olmasına bağlandı. Yaklaşık 10 yıldır yurtiçi ve yurtdışı fuar organizasyonlarına katılan Çanakkale`nin, tanıtım doneleri ve tecrübesiyle fark yarattığı ifade edildi. Ancak, Feshane`de yaşanan bazı düzesizlikler ise tepkilere neden oldu. En önemli sorun ise çalışmayan klimalardı. Katılımcıların tepkisini çeken sorunlar, Çanakkale stantlarının başarılı performansları ile ikinci planda kaldı...
 
 
Gelibolu`ya büyük ilgi
Çanakkale Valiliği öncülüğünde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi`nde başlayan Çanakkale Tanıtım Günleri"nde Gelibolu standı büyük ilgi gördü. Kültür ve turizm değerlerini görmek, yöresel ürünleri tatmak isteyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Gelibolu Kaymakamlığı, Gelibolu Belediyesi ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan, yedi firmanın tanıtım yaptığı 150 metrekarelik bir stantta görücüye çıkan Gelibolu’nun yöresel ürünleri feshane ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. Çanakkale ve ilçelerinin tanıtımında ciddi ivme kazandıracağına inanılan tanıtım günlerinde, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bürokratlar ve işadamları başta olmak üzere İstanbul`da yaşayan ve memleket hasreti çeken birçok Gelibolulu, standı ziyaret etti. Bu arada “Ulan İstanbul” isimli televizyon dizisindeki “Hayati” karekterini canlandıran tiyatro sanatçısı Gelibolulu Beyti Engin de Gelibolu standını ziyaret edenler arasındaydı.
 
 
Tüm değerleri ile Biga
Feshane`de 200 metrekarelik stand alanında Çanakkale Tanıtım Günlerine destek veren Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Karabiga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası, Biga Bosna-Hersek Kültür Derneği, Biga Pomak Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği, Biga Kafkas Derneği ilçenin kültür ve lezzetlerinin yanısıra ikramları ve tadımlıklarını da organize ederek geniş kapsamlı bir organizasyonda yer aldı.
 
 
Umurbey fark yarattı
Şeftalisi, elması, gözlemesi, şeftali kurabiyesi ve daha pek çok ürenü ile Feshane`deki yerini alan Umurbey de ilgi gören stantlar arasındaydı. Ziyaretçilerini ağırlayarak, tanıtım broşürleri dağıtan Umurbey Belediyesi yetkilileri, beldenin kültürel ve doğal güzelliklerinden de bahsettiler.
 
 
Bayramiç ilgi odağı oldu
Bünyesinde Kazdağları gibi doğal bir `dünya değeri`ni tanıtan Bayramiç Kaymakamlığı ve Bayramiç Belediyesi de tanıtım günlerinin ilgi gören stantlarından biriydi. Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan`ın bizzat ilgilendiği Bayramiç standında, ilçe de doğan milli şair Mehmet Akif Ersoy da anlatıldı.
 
ÇSATT`da tanıtım masası açtı
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin aktif ve köklü topluluklarından biri olan ve 12 yıldır faaliyet yürüten Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT) Çanakkale’nin dışına çıkarak İstanbul Feshane’de Çanakkale Tanıtım Günleri`nde tanıtım masasını açtı. Truva Savaşı’ndan Çanakkale Zaferi’ne kadar tarihe yön veren olayların şehri Çanakkale bu kez acılarla değil, güzelliklerle anılacak. Çanakkale Savaşlarının 100. yıldönümü olan 2015 yılının ilk etkinliği İstanbul Feshane’de Çanakkale’de Tanıtım Günleri ile başladı. Çanakkale büyük bir organizasyonla tanıtım günlerine katılıyor. Çanakkale Valiliği himayelerinde, 2015 Koordinasyon Merkezi Koordinasyonunda Çanakkale Belediyesi, Kaymakamlıklar İlçe ve Belde Belediyeleri, Oda ve Borsalar, Kurumlar, STK’lar ve aralarında Kaleseramik, İÇDAŞ, Doğtaş, Dardanel ve Akçansa ve Tahsildaroğlu’nun yer aldığı Çanakkale’nin ve Türkiye’nin markaları Çanakkale Tanıtım günlerinde yer alıyor. Ayrıca Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’inin aktif Topluluklarından olan Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu da(ÇSATT) Çanakkale Tanıtım Günlerinde yerini aldı.
 
Adalar Feshane`nin gözdesiydi
Açtıkları stantları ile tanıtıma katkı sağlayan Bozcaada ve Gökçeada başta bağcılık ve şarap ürünleri, kendilerine has mimari yapıları ile Feshane`nin gözdesi konumundaydı. Feshane`ye gelen herkesin büyük bir merak ve ilgi ile ziyaret ettiği Gökçeada ve Bozcaada stantları, etkinliğin önemli merkezlerinden biri haline geldi. Yenice`den Ayvacık`a, Eceabat`tan Çan`a kadar katılımın yüksek olduğu stantlarda Çanakkale, başarıyla tanıtıldı.
Paylaş