Fenercigil`den sağduyu çağrısı

Demokrat Parti İl Başkanı Melih Fenercigil, Gezi Parkı ile başlayan eylemlerde vatandaşların tahriklere kapılmaması, demokratik haklarını dile getirirken haksız duruma düşmemesi için sağduyu çağrısı yaptı.

804
Taksim Gezi Parkı`nda başlayan ve yurdun dört bir yanında süren eylemler nedeniyle açıklama yapan DP İl Başkanı Melih Fenercigil, olaylara sessiz kalan AKP hükümetini de eleştirdi. Fenercigil; “Taksim gezi parkında kıvılcımı ateşlenen Halk Hareketi yurdun tamamına yakınını sokağa dökmüştür. Taksim’de yapılacak yeni imar çalışmalarını, yasal süreç devam ettiği halde başlatan ekiplerin çalışmalarını engellemek amacıyla 70 kişilik gurup tarafından gerçekleştirilen eylemler, yurdun dört bir tarafından destek görmektedir. Gösteriler bazen amacının dışına çıksa da, demokratik anlamda ciddi mesafeler alındığını göstermektedir. Her ne kadar hükümet tarafından üç beş ağaç için, haksız bir eylem gibi yorumlansa da, hareketin gerçek boyutlarıyla değerlendirilmesinde fayda vardır. Yetmiş kişiyle başlayan gösterilerin binlere, on binlere ulaşması, birçok ilde genişleyerek taban bulması manidardır. Dış dünyanın ilgiyle izlediği eylemlerin mevcut yönetimin aklını başına getirmiştir. Bu sömürgeci zihniyetle birlikte olup, kardeşkanının oluk oluk aktığı Arap ülkelerindeki olaylara Arap Baharı olarak niteleyen hükümet, ülkemizde olaylara aynı dünyanın benzer bakışına sahip oluşu karşısında sessiz kalmıştır. Dış işleri her zaman olduğu gibi sınıfta kalmıştır. Dış dünya, başbakanı Kaddafi, Mübarek ve Esed gibi diktatörlerle aynı kefeye koymuşlardır. İlgili bakanlığın hala sesi çıkmamaktadır” dedi.
 
“Vatandaşımız tahriklere kapılmamalı”
“Başbakanın üç beş çapulcu olarak nitelendirdiği göstericilere toplumun hemen tüm kesimlerinden destek gelmiştir. Bir başbakanın kendi vatandaşına çapulcu demesini Demokrat Parti olarak kınıyoruz” diyen Fenercigil; “Bütün illerde bu kadar gösteri yapılırken Başbakanın yurt dışı seyahatine çıkmasını şiddetle eleştiriyoruz. Vatandaşımızın tahriklere kapılmaması, demokratik haklarını dile getirirken haksız duruma düşmemesi en büyük temennimizdir. Bir yerleri kırıp döktükten sonra, güvenlik güçlerimizle çatışma pozisyonuna geldikten sonra yapılan eylemlerin hiçbir anlamı olamaz.Bu bağlamda itidalli davranışı İlimizdeki yürüyüşleri protestoları çok iyi yöneten Çanakkale Emniyet Teşkilatını Çanakkaleliler olarak tebrik ve teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Paylaş