havadurum

Fenerbahçe Stadı'nın İsmi Atatürk Stadyumu Oluyor! Şükrü Saraçoğlu Stadının İsmi Değişiyor

Fenerbahçe Kulübü, Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun adı, “Fenerbahçe Atatürk Stadyumu” olarak değiştirilecek. 

1218

Fenerbahçe Kulübü, stat isminin değiştirilmesi için tarihi bir karar aldı. Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun adı, “Fenerbahçe Atatürk Stadyumu” olarak değiştirilecek. Bu karar, Fenerbahçe Kulübü Tüzük Tadil Kongresi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bu kararın gerekçesini ve sürecini anlattı.

Stat İsmi Değişikliğinin Gerekçesi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, stat ismi değişikliğinin gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Fenerbahçe Spor Kulübü, kim ne derse desin, kayıtsız şartsız milletinin ve devletinin yanında olmuş bir kulüptür. Hepimiz Kurtuluş Savaşı’na, milli mücadeleye destek vermiş bir kulübün üyeleriyiz. İtilaf kuvvetleriyle yapılan 50 maçın 41’ini kazanarak Anadolu’da mücadele eden askerlerimize, halkımıza motivasyon kaynağı olmuş, son olarak General Harington Kupası maçından, İngiltere’den getirilen profesyonel futbolcular olmasına rağmen galip ayrılarak Lozan’da bulunan devlet yetkilileri ve savaştaki milletin tamamına umut kaynağı olmuş bir kulübüz. Atatürk, 3 Mayıs 1918’de kulübümüzü ziyaret etmiş, bu ziyarette şeref duyduğumuz ve kulüp defterimize kayıtlı sözlerini paylaşmıştır. Fenerbahçe, tarihi boyuncu Ata’mızın izinden bir an bile ayrılmamış, hep devletinin, milletinin yanında olmuş, kılavuzu hep milli değerler olmuştur. Hep deriz, Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil hangi takımın onun değerlerini yaşattığıdır önemli olan. Sempatisi, sevgisi, anekdotlar ve resmi belgelerle de kayıtlıdır.”

Stat İsmi Değişikliğinin Süreci

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, stat ismi değişikliğinin sürecini şu şekilde anlattı: “Stat isminin değiştirilmesi talebi yaygın şekilde gündemimize geldi. Biz de harekete geçtik. Sizden alacağımız yetkiyle süreci hızlı bir şekilde tamamlamak arzusundayız. Şahsi düşüncem, Fenerbahçe duruşuna, bağlılığına baktığımız zaman, stadımıza Ata’mızın ismini vermek en çok da bize yakışır diye düşünüyoruz. Buradaki oylamanın ardından gereken onay süreci için devletimizin kapısını çalacağız. Onların da bizi anlayışla karşılayacağına dair zerre şüphem yok.”

Şükrü Saraçoğlu Ailesinin Tavrı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, stat ismi değişikliği öncesinde Şükrü Saraçoğlu ailesiyle görüştüklerini ve onların da bu karara destek verdiklerini belirtti:

“Biz Saracoğlu ailesiyle görüştük. Aileyle bir saat konuştuktan sonra konuyu açmak istediğimde Yılmaz Bey, konuyu açtırmadı bile ve ‘Lütfen gerekeni yapın’ dedi. Ne demek istediklerini de gayet iyi anladık. Saracoğlu ismi Fenerbahçe’nin dünyasında bir yerde kesinlikle yaşatılacaktır. Bundan zerre kadar şüpheniz olmamasını rica ederim.”

Fenerbahçe Atatürk Stadyumu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Fenerbahçe Atatürk Stadyumu’nun açılış tarihi henüz belli değil. Ancak Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, süreci hızlı bir şekilde tamamlamak istediklerini söyledi. Bu nedenle, stadyumun yakın zamanda açılması bekleniyor. Fenerbahçe Atatürk Stadyumu’nun kapasitesi, mevcut Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu’nun kapasitesi olan 50 bin 509 kişi olarak kalacak. Stat ismi değişikliği, stadyumun fiziki yapısını etkilemeyecek. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, stat ismi değişikliğinin sponsorluk anlaşmalarını etkilemeyeceğini söyledi. Koç, “İçiniz rahat olsun, biz her şeyi düşündük” dedi. Bu nedenle, Fenerbahçe Atatürk Stadyumu’na sponsor olabilecek firmaların olduğu tahmin ediliyor. (Haber Merkezi)

Paylaş