Farklı bir dağcılık kitabı

Çanakkaleli dağcılık sporuyla uğraşan iş adamı Ercan Karaman, “Ağrı’nın öteki yüzü” isimli kitabıyla yazarlığa adım attı. Karaman, dağcılık sporunu romanlaştırdı. Çanakkaleli dağcılık sporuyla uğraşan iş adamı Ercan Karaman, “Ağrı`nın Öteki Yüzü” isimli kitabıyla okuyucusunun karşısına çıktı. Çanakkaleli Karaman, alışılmış bir dağcılık kitabından öte dağcılık sporunu hikayeleştirerek bir romanda topladı.

545
Çanakkaleli dağcılık sporuyla uğraşan iş adamı Ercan Karaman, “Ağrı`nın Öteki Yüzü” isimli kitabıyla okuyucusunun karşisına çikti. Çanakkaleli Karaman, alışılmış bir dağcılık kitabından öte dağcılık sporunu hikayeleştirerek bir rokanda topladı. Ceres yayınlarından çikan kitabın editörü Füsun Çetinel kitabı; Bu romandaki karakterlerin yolculuğu kendi içlerinde, kendi memleketlerinde başlıyor. Hepsinin ortak noktası yaşamlarını sorgulamaya başlamaları ve hayatlarındaki bazı şeyleri değiştirme arzuları” şeklinde yorumluyor.
 
“Ağrı’nın öteki yüzü” isimli kitabın aynı zamanda dağcılık sporuna ilgi duyan gençler için yol gösterici bir kılavuz, bir rehber” olduğunu dile getiren kitabın yazarı Karaman, “2008 yılındaTodosk bünyesinde dağlara tırmanmaya başladığımda dağcılıkla ilgili anı kitapları dışında herhangi bir yazılı metine ulaşamadım. Bulduğum çogu yayın da yurt dışı ekspedisyonlarını anlatıyordu. Kendi kendime neden ben ülkemiz dağlarını ve dağcılarını anlatan samimi bir kitap yazmayayım dedim. Benim yazdıklarımda dağlar, hayaller, heyecan, dağlarda kaybettiğimiz dağcılar, sevgili İskender Iğdır ve dağ kazalarında canlarını dişlerine takıp hayatlarını riske atan AKUT gönüllüleri olmalıydı. Fotoğraflar, etkinlik raporları, bültenler, gezi notları, kitaplar toplamaya başladım. Roman yazmaya karar verdiğimde internetten Yeşim Cimcoz’u buldum. Bana bambaşka şeyler düşünerek yazmayı ögretti. Kitabın iç çizimleri için doğa tutkunu Rahman Ketenciler ile çalistim. Harika çizimler yaptı. Kitabımın basılma aşamasında tanıştığım editörüm Füsun Çetinel’in de bir zamanlar Boğaziçi Üniversitesi Dağcılık Kulübü bünyesinde dağlara çikmis olması ayrı bir şanstı. Bu kitabın ortaya çikmasina büyük katkı veren, baştan beri her konuda desteğini esirgemeyen, tecrübesini, bilgi birikimini ve fotoğraf arşivini benim ile paylaşan sevgili hocam Yılmaz Sevgül’e, sonra yukarıda adı geçen tüm dostlarıma teşekkür ederim” dedi.
Paylaş