Facianın eşiğinden dönüldü

Park halinde bulunan bir araçtan yükselen alevler paniğe neden oldu. Mahalle sakinleri ile itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında 2 araçta maddi hasar meydana geldi.

643
İsmetpaşa Mahallesi Setboyu üzerinde park halinde bulunan bir araçta yangın çıktı. Bir anda yanmaya başlayan kamyonet paniğe neden olurken, yangına ilk müdahaleyi yapmaya çalışan mahalle sakinleri durumu itfaiye ekipleri ile polis ekiplerine bildirdi. Yanan araç, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, facianın da eşiğinden dönüldü.
 
 
 Edinilen bilgiye göre, İsmetpaşa Mahallesi Setboyu Sokakta park halinde bulunan 17 ES 091 plakalı kamyonette yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında alevler park halinde bulunan iki araca daha sıçradı. Kamyonetin alevler içerisinde olduğunu gören mahalle sakinleri yangına ilk müdahaleyi yapmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Elindeki yangın söndürme tüpüyle yangına müdahale eden bir vatandaşın çabası da alevleri söndürmede yeterli olmadı. Bu sırada yangının çıktığı bölgede park halinde araçları bulunan vatandaşlar ise telaş içerisinde araçlarını olay yerinden uzaklaştırırken, mahalle sakinleri ise alevlerin sıçradığı 2 aracın camlarını kırarak otomobilleri yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen yangında bir araç kullanılmaz hala gelirken, 2 araçta ise maddi hasar meydana geldi. Mahallede paniğe neden olan yangını korku dolu gözlerle izleyen çok sayıda vatandaş ise alevlerin söndürülmesiyle birlikte rahat bir nefes aldı. Meydana gelen yangında araçların patlamaması ise büyük olası faciayı önledi. Mahalle sakinleri, çıkan yangında kullanılmaz hale gelen aracın uzun süreden beri bölgede park halinde bulunduğunu ifade ettiler. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.
 
Paylaş