havadurum

Facia mı bekleniyor?...

Tatilcilerin akın ettiği Bozcaada’ya geçişteki ilk durak olan Geyikli İskelesi’nde tehlike çanları çalıyor. Tekirdağ Limanında yaşanan felaketin yaşanmaması için yetkililerin bir an önce önlem alması gerekiyor. Yoksa önlem almak için can kayıplarının yaşanması mı bekleniyor? İskelenin bir bölümünde oluşturulan güvenlik tedbirlerinin araçların park ettiği alanda olmaması faciaya davetiye çıkartıyor. İskelenin bir tarafında oluşturulan yaya kaldırımı ve korkulukların diğer bölümde olmaması sadece küçük bir zincirle önlem alınması şaşkınlıkla karşılanıyor. Özellikle gece Bozcaada’ya geçenler ya da arabalı vapurdan iskeleye inen sürücülerin yapacağı bir anlık hata iskeledeki güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle facia ile sonuçlanabilir.

865
 
Geyikli iskelesinde tehlike canları çalıyor. Tatilcilerin iskele üzerindeki tehlikeli yolculuğu devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Tekirdağ İskelesi’nde meydana gelen kazada dört kişi hayatını kaybetmişti. İskelede uyarı levhalarının ve ışıklandırmanın yetersizliği faciayı beraberinde getirmişti.
 
Bozcaada’ya geçmek için iskele üzerinde oluşan uzun kuyruklar gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle beraberinde bir riski de oluşturuyor. İskelenin bir bölümünde oluşturulan güvenlik tedbirlerinin araçların park ettiği alanda olmaması faciaya davetiye çıkartıyor. İskelenin bir tarafında oluşturulan yaya kaldırımı ve korkulukların diğer bölümde olmaması sadece küçük bir zincirle önlem alınması şaşkınlıkla karşılanıyor. Bozcaada’ya geçmek isteyen tatilcilerinde zincirli tarafa araçlarını park ederek sırada beklemeleri tehlikeyi arttırıyor.
 
İskele girişinde bununla ilgili bir uyarı levhasının olmamasına birde ışıklandırmanın yetersizliği eklenince bir facianın yaşanmaması büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Özellikle gece Bozcaada’ya geçenler ya da arabalı vapurdan iskeleye inen sürücülerin yapacağı bir anlık hata iskeledeki güvenlik önlemlerinin yetersizliği nedeniyle facia ile sonuçlanabilir. Tekirdağ İskelesinde yaşananlardan sonra yetkililerin iskele üzerinde bir an önce önlem almaları gerekiyor.
 
Paylaş