Ezine MYO öğrencilerinden önemli gezi

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri Tıbbi ve Aromatik Bitkiler dersi kapsamında BAÇEM’e teknik gezi düzenlendi.

170

Ders koordinatörlüğünü Öğr. Elemanı Çağlar Kaya’nın yaptığı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler dersi kapsamında, Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM)’e teknik gezi gerçekleştirildi. Geziye Gıda İşleme Bölümü Öğretim Elemanları’ndan Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve öğrenciler katılım sağladı. Ziyaret sırasında Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ar-Ge Laboratuvarları, distilasyon üniteleri, kurutma tesisleri, üretim seraları, ve koleksiyon bahçelerini öğrenciler gezme ve keşfetme fırsatı buldu.

Geziler kapsamında öğrenciler tıbbi ve aromatik bitkilerden çelik alma, dikim, aromatik bitkilerden yağ eldesi, kurutulması ve işlenmesi gibi üretim aşamaları konusunda birimin sahip olduğu modern altyapı ve teknikleri yerinde deneyerek bilgiye ulaşmanın keyfini yaşadı. Geziye ek olarak öğrenciler, bölgeye özgü bitkilerden olan ölmez çiçek, tıbbi papatya, civan perçemi, oğulotu, ıtır, lavanta, ekinezya, sarı kantaron, kudret narı, aynısefa, karamürver, hayıt, vetiver, hintyağı, biberiye ve daha birçok türleri yerinde görüp tanıma fırsatını elde etti. Öğrenciler açısından büyük bir tecrübe fırsatı sunan gezi, yapılan toplantının ardından fotoğraf çekimiyle sona erdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş