havadurum

EXPOTROİA heyecanı başladı

EXPOTROİA heyecanı başladı (expotroia1-18)
Çanakkale Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) öncülüğünde ilk kez düzenlenen Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı EXPOTROİA kapılarını ziyaretçilere açtı. 60 firmanın stant kurarak ürünlerini sergilediği fuar 19 Mayıs tarihinde sona erecek.
Açılış töreninde konuşan ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, EXPOTROİA ile Çanakkale`de bir ilke imza attıkları için mutluluk duyduklarını söyledi. EXPOTROİA`ya destek veren herkese teşekkür eden Yıldız; “Bir ilki gerçekleştirmek için bu yola çıktık. Bu yolda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
EXPOTROİA Fuarı`na katkı sağlayan kurum ve kuruluşların yanı sıra kentin önemli firmalarına da teşekkür plaketlerinin takdim edildiği fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Güngör Azim Tuna ile beraberindeki protokol üyeleri, 19 Mayıs tarihine kadar 5 bin ziyaretçiye ulaşması beklenen fuarda yer alan stantları tek tek gezerek peynir ve zeytinyağı gibi ürünlerin de tadına baktı.

657
ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi`nde düzenlenen açılış töreniyle start alan Turizm ve Ticaret Fuarı ilk gün çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı. ÇASİAD önderliğinde, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi`nin katkılarıyla düzenlenen Expotroia Turizm ve Ticaret Fuarı`nda yer alan ürünler katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan açılış törenine Vali Güngör Azim Tuna, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, ÇTSO Başkanı Bülend Engin, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, oda temsilcileri, bürokratlar, siyasetçiler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
 
 
 
“Bir ilke imza attık”
Açılış töreninde konuşan ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, EXPOTROİA ile Çanakkale`de bir ilke imza attıkları için mutluluk duyduklarını söyledi. EXPOTROİA`ya destek veren herkese teşekkür eden Yıldız; “Bir ilki gerçekleştirmek için bu yola çıktık. Bu yolda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. ÇASİAD olarak bu güzel günde beraber olmaktan memnuniyet duyuıyoruz” dedi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin ile ÇTB Başkanı Kaya Üzen`de bir konuşma yaparak herşeye layık olan Çanakkale`nin önemine değindi. Engin ile Üzen kentte organize edilen EXPOTROİA`nın Çanakkale`ye ciddi katkılar sağlayacağını ifade ettiler.
 
 
Gökhan; “Fuar kentimiz için önemlidir”
Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Çanakkale`de EXPOTROİA`nın düzenlenmesi çok önemlidir. Fuarın öncülüğünü yapan ÇASİAD`a ve buna destek verenlere teşekkür ediyoruz. ÇASİAD bu fuar için gerçekten büyük çaba gösterdi. Fuarın kentte önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
 
Sarıbaş; “Daha çok fuarlar düzenlenmeli”
Tarihi, turistik açıdan önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale`de bu tür organizasyonların çoğalması gerektiğine dikkat çeken CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Çanakkale`de bu tür fuarlar daha çok düzenlenmeli. Çünkü, Çanakkale`de bu potansiyel vardır. Çanakkale`de yapılacak fuarlara destek vermeye hazırız. Fuarı organize eden ÇASİAD yönetim kurulu ile üyelerini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
 
 
Tuna; “Geleceğin Çanakkale’sini hazırlamayı hedefliyoruz”
Vali Güngör Azim Tuna ise dünyanın en büyük kültür mirasına sahip olan Çanakkale`nin hem ticaretini geliştirmek, hem de dünya çapında tanıtımını yaparak geleceğin Çanakkale’sini hazırlamayı hedeflediklerini söyledi. Vali Tuna; “Böylece manevi anlamda büyük olan şehrimizi ekonomik anlamda da büyükler ligine taşımak hedeflenmektedir. Çanakkale’mizde yurt dışı ve yurtiçinde ticaret yapmak isteyen sanayicilerimiz ve iş adamlarımızın sektörde katkı sağlayacak olan temsilci ve müşterilerle buluşması çok önemlidir. Bu fuarlar da bu sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından EXPOTROİA Fuarı`na katkı sağlayan kurum ve kuruluşların yanı sıra kentin önemli firmalarına da teşekkür plaketleri takdim edildi.
 
 
 
Tek tek stantlar gezildi
Vali Güngör Azim Tuna ile beraberindeki protokol üyeleri, Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı`nın açılış kurdelesini kesti. Fuarda yer alan stantları tek tek gezen Vali Güngör Azim Tuna ile beraberindeki protokol üyeleri, firmaların ürünleri hakkında da detaylı bilgiler aldılar. Peynir ve zeytinyağı gibi ürünlerin de tadına bakan protokol üyeleri daha sonra kokteyle geçti. Çanakkale için bir ilk olan Çanakkale Turizm ve Ticaret Fuarı EXPOTROİA`da birçok ithalatçı, dağıtımcı ve üreticiden oluşan firmaların yanı sıra, yiyecek-içecek gıda ürünleri, turizm sektörü, tarım ürünleri, mobilya, ekipman, tekstil, otel ve restoran için gıda ürün firmaları, maden-seramik ve otomotiv sektörü temsilcileri 19 Mayıs tarihine kadar tanıtım yapacak.
 
 
Paylaş