Evirgen’den çarpıcı açıklamalar

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı 1. oturumunda konuşan Av. Hakan Evirgen, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde yapılan operasyon ve tutuklamalar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

609
Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı 1. oturumunda söz alan Av. Hakan Evirgen, ‘hukukçu kimliğimle konuşuyorum’ diyerek; Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünde yapılan operasyon ve tutuklamaları değerlendirdi. Gözaltına alınmalardan başlayarak, tutuklama aşamasına kadar geçen süreyi ‘hukukçu gözüyle’ ele alan Evirgen bazı haksızlıkların ve hukuksuzlukların yaşandığını iddia etti.
 
Gözaltılar sırasında  kişilerin “lekelenmeme” hakkına karşı polisin yeterli önlem almadığını iddia eden Av. Evirgen, bundan sonraki süreçte yapılan açıklamaların da aynı şekilde olduğunu söyledi. Kamuoyunda yaratılan ‘belediye karlı çıkacak’ gibi açıklamalarla da konunun zedelendiğini iddia eden Evirgen; “Bu operasyon 2011 yılından beri sürdürülen rüşvet ve dolandırıcılık kapsamındaki bir soruşturmadır. Olayda rüşvet suçu iddiası var ise rüşvet alan kadar rüşvet verenlerinde sorumluğu vardır. Rüşvet verenler nerdedir. Bunu göremiyoruz. Tutuklamalarda örgütlü olmak gibi bir durumu görmememize rağmen bazı kesimler tarafından bu konuda asılsız değerlendirmeler yapılmaktadır. Gelişmeleri,  başından sonuna kadar incelediğimizde yaşanılan hukuksuzluklar nedeniyle demokratik yöntemler ile Çanakkale Belediyesini ele geçiremeyenlerin girişimleri olarak değerlendiriyorum” dedi.
Paylaş