havadurum

EURO 2032 Türkiye-İtalya Ortaklığıyla Düzenlenecek! UEFA’dan Resmi Açıklama Geldi

EURO 2032 Türkiye-İtalya ortaklığıyla düzenlenecek! UEFA’dan resmi açıklama geldi. Turnuvanın maçları hangi şehirlerde oynanacak? Turnuvanın favorileri kimler? İşte EURO 2032 hakkında bilmeniz gerekenler.

1290

EURO 2032, Türkiye ve İtalya’nın ortak ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. UEFA, 10 Ekim Salı günü yaptığı toplantıda bu kararı resmen duyurdu. Türkiye ve İtalya, EURO 2032 için de ortak adaylık başvurusunda bulunmuştu. Ancak bu başvuru, EURO 2028’in tek adayı olan Birleşik Krallık-İrlanda ortaklığına bırakıldı. Böylece Türkiye, ilk kez büyük bir futbol turnuvasına ev sahipliği yapma şansını yakaladı. İşte, EURO 2032 hakkında bilmeniz gerekenler.

EURO 2032 Nerede Oynanacak?

EURO 2032, Türkiye ve İtalya’nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek. Turnuvada toplam 24 takım mücadele edecek. Bu takımların 20’si elemelerden, 4’ü ise UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek. Turnuvanın maçları, Türkiye ve İtalya’daki 12 şehirde oynanacak. Bu şehirler şöyle:

Türkiye: İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa

İtalya: Roma, Milano, Torino, Napoli, Bari, Bologna, Cagliari, Firenze, Genova, Palermo, Udine, Verona

EURO 2032 Ne Zaman Başlayacak?

EURO 2032’ün başlangıç tarihi henüz netleşmedi. Ancak UEFA’nın açıklamasına göre turnuva Haziran-Temmuz ayları arasında oynanacak. Turnuvanın açılış maçı Türkiye’de yapılacak. Final maçı ise İtalya’nın başkenti Roma’daki Stadio Olimpico’da oynanacak.

EURO 2032’ün Favorileri Kimler?

EURO 2032’ün favorileri arasında son Avrupa şampiyonu İtalya başta olmak üzere Fransa, Almanya, İspanya, Belçika ve İngiltere gibi güçlü takımlar yer alıyor. Ayrıca Hollanda, Portekiz ve Hırvatistan gibi takımlar da sürpriz yapabilecek potansiyele sahip. Türkiye ise ev sahibi avantajını kullanarak turnuvada başarılı bir performans sergilemek istiyor.

EURO 2032’ün ev sahipleri belli oldu. Türkiye ve İtalya’nın ortaklığında düzenlenecek olan turnuva futbolseverler için heyecan verici bir organizasyon olacak. Turnuvaya katılacak takımların belirlenmesi için elemeler önümüzdeki yıl başlayacak. EURO 2032’ü izlemek için sabırsızlananlar için ise bilet satışları yakında başlayacak.

(Haber Merkezi)

Paylaş