havadurum

EURO 2024 Kura Çekimi ve Türkiye'nin EURO 2024 Grubu Ne Oldu?

2818

Avrupa Şampiyonası 2024 (EURO 2024) kura çekimi, Almanya'nın Hamburg şehrindeki Elbphilharmonie Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda Portekiz, C yolu play-off galibi (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) ve Çekya ile eşleşti.

Turnuvaya ev sahipliği yapacak Almanya'nın 10 farklı şehrinde düzenlenecek olan EURO 2024, 14 Haziran-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şampiyonanın açılış maçı Münih'teki Allianz Arena'da, final karşılaşması ise Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Türkiye'nin Grup Rakipleri ve Şampiyonanın Formatı

Milli Takımımız, kura çekiminde 2. torbadan çıkarak F Grubu'nda mücadele edecek. Bu grupta Portekiz, C yolu play-off galibi ve Çekya ile karşılaşacak. Grup maçları 26 Haziran'da sona erecek ve ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek.

EURO 2024'te toplam 24 takım mücadele edecek. Grupları ilk iki sırada tamamlayanlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Turnuvada tek maç eleme usulü, son 16 turundan itibaren devreye girecek.

Ev Sahibi Şehirler ve Program

Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri, EURO 2024'e ev sahipliği yapacak. Turnuvanın çeyrek finali 5 Temmuz'da, yarı final maçları 9 Temmuz'da başlayacak. Şampiyon, 14 Temmuz'da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak final maçıyla belirlenecek.

Diğer Gruplar ve Playoff Turu

Kura çekimi sonucunda oluşan diğer gruplar şu şekilde:

A Grubu: Almanya, İskoçya, Macaristan, İsviçre
B Grubu: İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk
C Grubu: Slovenya, Danimarka, Sırbistan, İngiltere
D Grubu: A yolu play-off galibi (Polonya, Galler, Finlandiya, Estonya), Hollanda, Avusturya, Fransa
E Grubu: Belçika, Slovakya, Romanya, B yolu play-off galibi (İsrail, Bosna Hersek, Ukrayna, İzlanda)
Kalan 3 takım, 21-26 Mart tarihlerinde yapılacak olan EURO 2024 play-off turunun ardından gruplara katılacak.(AA-Haber Merkezi)

Paylaş