havadurum

EURO 2024 Heyecanı Dorukta! Peki Türkiye Elemeleri Aşabilecek mi?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası en bilinen haliyle EURO 2024 Çekya maçı, A Milli Takımımız için kritik önem taşıyor. Millilerimiz, Çekya'yı mağlup ederek gruptan çıkma şansını canlı tutmak istiyor!

616

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Elemeleri'nde son viraja girdi! Çekya ile kritik bir maça hazırlanan millilerimiz, gruptan çıkmak için farklı galibiyet arıyor. Peki bu mümkün mü? Hangi senaryolarla Türkiye elemeleri geçebilir? Muhtemel rakiplerimiz kimler? İşte tüm detaylar... NTV Spor’un haberine göre; A Milli Takım, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda F Grubu’nda mücadele ediyor. 24 takımla organize edilen turnuvada gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. En iyi dört grup üçüncüsü de benzer şekilde EURO 2024’te yoluna son 16 turunda devam edecek. Şampiyonada Türkiye, Gürcistan, Çekya ve Portekiz F Grubu’nda mücadele ediliyor. Türkiye ilk maçında Gürcistan karşısında 2 farkla kazanarak genel averaj açısından önemli bir avantaj yakalamıştı. Gruptaki diğer takım Portekiz ise tek farklı Çekya’yı mağlup etti. Türkiye, bugün oynanan mücadelede Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Peki Türkiye EURO 2024 kaçıncı sırada?

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Gürcistan galibiyetiyle 3 puan aldı. Grubun diğer mücadelesinde ise Çekya’yı 3-1 mağlup eden Portekiz 3 puana ulaştı. Çekya ve Gürcistan ise ilk maçlardan puan çıkaramadı. Bugün oynanan karşılaşmalarda ise Çekya ve Gürcistan berabere kalarak ilk puanlarını aldı. Türkiye ise Portekiz karşısında 3-0 kaybetti.

  1. Portekiz 6 puan
  2. Türkiye 3 puan
  3. Çekya 1 puan
  4. Gürcistan 1 puan

EURO 2024 GENEL AVERAJ MI, İKİLİ AVERAJA MI BAKILIR?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplarda iki veya daha fazla takımın puan eşitliği durumunda takımların kendi arasında oynadığı maçlarda aldıkları puanlara bakılacak.

Takımların kendi arasındaki maçlardaki gol farklı, atılan gol sayısı belirleyici olacak. Eşitliğin devam etmesi durumunda gruptaki gol farkı, grupta atılan gol sayısı, gruptaki deplasman golü sayısı, gruptaki galibiyet sayısına bakılır.

AVRUPA ŞAMPİYONASI F GRUBU MAÇ PROGRAMI

22 HAZİRAN CUMARTESİ

  • 16:00 Gürcistan - Çekya
  • 19.00 Türkiye - Portekiz

26 HAZİRAN ÇARŞAMBA

  • 22.00 Gürcistan - Portekiz
  • 22.00 Çekya - Türkiye

(HABER MERKEZİ)
Paylaş