havadurum

"Eşit ve özgür bir dünya için Sosyalizm"

1001

 Emek Partisi 8’inci Olağan Kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü Belediye Nikâh Salonunda yapıldı. Sendika ve derneklerin de katılım gösterdiği kurultaya CHP, HDP, Halkevi, Eğitim-Sen, KESK gibi demokratik kurumlar da  Yönetim Kurulu üyeleri de destek verdi. Ekim Devrimi’nin yüzüncü yılına denk gelmesi sebebi ile Kongre Ekim Devrimi belgesel gösterimi ile başladı. Gösterimin ardından demokrasi şehitleri için saygı duruşunun gerçekleştirildiği Kongre’de konuşan İl Başkanı Muzaffer Dağtekin, partinin 8’inci Olağan Kongresi’nin Ekim Devrimi’nin 100’üncü yılı ile aynı günlere denk geldiğini belirterek; “Partimizin 8’inci Kongresi büyük Ekim Sosyalist Devriminin 100’üncü yılı ile aynı günlere denk gelmiştir. Bu büyük devrim bu günde bizlerin yolunu aydınlatmaktadır. Bundan tam 100 yıl önce Rus proletaryası dünyadaki işçilere ve ezilen halklara, kurtuluşa ulaşmaları için geçmeleri gereken yolu gösterdi. Ekim Devrimi aynı zamanda yeni bir çağın Emperyalizm ve Proleter Devrimleri çağının doğuşudur. Ekim Devrinden beri Kapitalizm üretim süreçlerinde yeni bilimsel ve teknolojik gelişmeleri devreye sokmasına rağmen kapitalizmin doğası yani İnsanın insan tarafından sömürülmesi hiç değişmemişti,  Ekim Devrimi bize, Sömürücü Sınıfları, proletaryanın kendi bağımsız sınıf partisinin önderliğinde, kitlelerin örgütlü devrimci eylemiyle yenilebileceğini gösterdi. Sosyalizm, işçilerin ihtiyacını karşılayarak yönetici sınıf haline getirecek güce sahip olduğunu gösterdi. Milyonlarca köylüye toprak sağladı Kadınları ataerkil baskıdan ve burjuva Feodal sömürüden kurtardı. Milletleri ulusal baskıdan kurtararak özgürleştirdi. Gençliğin bastırılmış potansiyelini özgür kıldı. Planlı ekonomiyle üretici güçlerin ve Doğal kaynakların akılcı kullanımını sağladı” dedi. 

“Mücadele devam ediyor”

Sovyet Devriminden 100 yıl sonra dünyanın Devrimci Sosyalistlerinin savaşa ve ırkçılığa karşı mücadele etmeye devam ettiğini belirten Dağdelen; “Bu günde Dünyanın her yerinde, işçiler gençler, kadınlar ve ezilen halklar savaşa sömürüye Faşizme karşı savaşıyorlar. Hakları için, refahları için özgürlük ve demokrasi için, Toplumsal bir değişim ve barış için mücadele ediyorlar. Bu mücadele büyüyecek ve gelişecek Bu sömürü sistemine ve onun destekçilerine ve Emperyalist hakimiyete kar, savaşılacak ve yeni bir devrim dalgası yaratılacaktır. Sosyalizm gelecektir, bu geleceğin tohumları 100 yıl önceden ekilmiştir. Bugünde bu tohumu açtıracak koşullar vardır. İnsanlık, biz emekçiler ve onlar sömürücüler olarak iki kampa ayrıldığı sürece Sosyalizm geçmiş bir anı olarak kalmayacaktır” dedi.  
 
“Adsız ile beraber 16 yoldaşımız hayatını kaybetti”
Dağdelen’in ardından Emek partisi İl yönetimi Kurulu üyesi Filiz Ceylan İl örgütü çalışma raporunu aktararak; “AKP hükümeti ve arkasındaki sermaye güçleri, ekonomik ve sosyal alanda, iç ve dış politikada sömürülen ve ezilen halkın çalışma ve yaşam koşullarını ağırlaştıran, anti demokratik, baskıcı ve saldırgan politikalarını sürdürdü. Bu dönem Cumhuriyetin kuruluşundan beri hatta son iki yüzyıllık demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin kazanımlarını yok etmek için çok ciddi saldırıların yapıldığı dönem oldu. İdeolojik alanda insanlığın ileri ve bilimsel kazanımların reddedildiği, dindar ve kindar nesiller yetiştirme adına, felsefe, evrim teorisi okul programından çıkarıldı, bunların yerine din ağırlıklı derslerle doldurularak bilimsel eğitim yerini hurafelere bıraktı. Bu nedenle partimiz Üniversite ve okullarda parasız, bilimsel ve laik bir eğitim mücadelesinin önemine işaret ederek. Gençliğin güvenli bir iş güvenli bir gelecek, laik ve demokratik bir eğitim taleplerini desteklemiş, gençliği kazanma mücadelesini sürdürmektedir. Halkımızın geleceği ve binlerce askerin hayatı maceracı heveslere kurban edilmektedir. Dış ilişkilerde, Partimiz, başka ülkelerle eşit ilişkiler ve içişlerine karışmama, temelinde barış içinde bir arada Kardeşçe yaşama ilkesinin ısrarla savunmaktadır. İl örgütümüzde bu haksız savaşa karşı barış mücadelesini, bildirilerle, afişlerle, basın yoluyla, miting ve yürüyüşlerle sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir. Ülke Ekonomisindeki tıkanma, istikrarsızlık ve kötü gidiş artarak devam etmektedir. Yine bu dönemde ülkemizin pek çok yerinde bombalı saldırılarda katliamlar yaşanırken 10 Ekim Ankara katliamında içinde İl Başkanımız Ercan Adsız’ın da olduğu, 16 partimiz ve gençlik örgütümüz üyesi bu saldırıda hayatını kaybetti” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş