havadurum

Eserler gün yüzünde

Ekim ayı meclis toplantısında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, işadamlarını yatırımlar hakkında bilgilendirdi. Çanakkale`ye ebediyen hizmet verecek 2 güzel eser kazandırdıklarını ifade eden Karakaş, İş ve Hizmet Merkez Binası ile Kongre ve Fuar Merkezinin açılışlarının TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu`nun katılımıyla 21 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

284
 
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş mecliste yaptığı bilgilendirme sunumunda Çanakkale`ye ebediyen hizmet verecek 2 güzel eser kazandırdıklarını ifade ederek Organize Sanayi Bölgesinde oda adına tahsis edilmiş olan arazide Kongre ve Fuar Merkezini, Kent merkezinde ise Oda mülkiyetinde bulunan arsada İş ve Hizmet Merkezi inşaatlarımızı tamamlayarak İş ve Hizmet Merkez Binası ile Kongre ve Fuar Merkezinin açılışlarının TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu`nun katılımıyla 21 Kasım tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.
 
Kongre ve Fuar Merkezinde 1000 metrekare alanda kurulacak olan stantlarda Çanakkale markalarının ve ürünlerinin tanıtımının gerçekleştirileceğini belirten Karakaş 3. Türk-Yunan-Bulgar İş Konsey toplantına ev sahipliği yapacak olan açılışta, vergi ödül töreni ve Mustafa Kemal Atatürk`ün Çanakkale ziyaretlerine dair fotoğraf sergisinin ve Çanakkale 17. ve 18. yüzyıl gravürlerinden oluşan bir koleksiyonun sergisinin de ziyarete açılacağını söyledi.
 
Karakaş 19 Kasım`da kurulacak standlarda 27 Çanakkale firmasının yer alacağını ifade ederek, 20-21-22 Kasım tarihlerinde tanıtım stand ve organizasyon işinin TOBB fuarlarını gerçekleştiren özel bir firma aracılığı ile yapılacağını kaydederek: “Amacımız bütün firmalarımızın herhangi bir ayrım olmaksızın aynı güzellik ve birliktelik içinde Çanakkale`ye layık üst düzey bir organizasyonla yeni pazarlara açılmalarına katkı sunmaktır” dedi.
 
Geliriyle Çanakkaleli öğrencilerin eğitimine burs desteği sağlamayı amaçlayan ÇTSO İş ve Hizmet Merkezinde rayiç bedeli belirlenen işyerlerinin kiralama işlemlerinin devam ettiğini belirten Karakaş Burs konusuna da değindi.
 
“Çarşı Projesinde bürokrasiye takıldık”
Karakaş üyelerden gelen talepler doğrultusunda kentte ticari hayata katkı sağlamak ve alışveriş cazibesini geliştirmek için başlattıkları Çarşı Projesinin bürokrasiye takıldığını belirterek oda olarak defalarca proje hazırlayıp sunduklarını ve sunulan son projenin kabul görmesini ümitle beklediklerini kaydetti.
 
“Çanakkale kendi AVM’sini inşa edebilir”
Karakaş Çanakkale’de hep dillendirilen ortak iş yapma kültürünü hayata geçirmek Çanakkale’nin kendi AVM’sini inşa etmesi gerektiğini belirterek ÇTSO olarak bu konuda kendilerine sorumluluk düştüğünü belirtti. Karakaş: “ Şu anda sorun gibi duran bu konuyu fırsata çevirmek kendi elimizde. Üyelerimizin kendi AVM`lerinde ticari faaliyetini sürdürmesini düşünmek bizi heyecanlandırıyor” dedi. AVM`lerin ticari çekim merkezi olmasının yanı sıra modern kentlerde birer sosyal yaşam alanı özelliği taşıdığını kaydeden Karakaş: “Çanakkale TSO olarak "ortak iş yapma kültürü geliştirmeliyiz" diye düşünen herkesi bu şemsiyenin altında ^görmek istiyoruz. Yeter ki bu düşünceye uygun yerleri elinde bulunduran kurum ve kuruluşlar da bizimle aynı heyecanı paylaşıyor olsun. Çanakkale`nin böyle bir projeyi hayata geçirmek için gerekenden fazla birikimi var” dedi.
 
“Yat Limanı Projesi Çanakkale’nin projesidir”
Karakaş Çanakkale Yat Limanı konusunda ÇED sürecini başarıyla tamamladıklarını ve olumlu görüş aldıklarını belirterek, ÇED raporunun Çanakkale’nin değerlerini ve hassasiyetlerini gözeterek titizlikle hazırlanmış olduğunu belirtti.Süreçle ilgili bilgi aktaran Karakaş: “Alternatif lokasyon incelemeleri yapılarak Çanakkale Belediyesi stratejik planlama hedefleri dikkate alınarak yer seçimi yapılmıştır. Proje alanında karada ve denizde karotlu sondajlar yapılmış, İstanbul Teknik Üniversitesi`nde çalkantı ve kumlanma modellemesinden, boğaz gemi seyir trafiğiyle yat limanının etkileşim simulasyonuna kadar her ayrıntı dikkate alınmıştır. Ankara Üniversitesi ile deniz ortamındaki flora ve fauna çalışmasıyla deniz ekosistemine kadar bizzat Çevre Bakanlığı yetkililerince belirtildiği üzere konusunda ülkemizin en detaylı bilimsel ÇED raporu çalışması ortaya konulmuştur.Bu çalışmalarımızın bütün detaylarını bilgi ve katkı için Çanakkale halkıyla, Kent Konseyi ile Belediye Meclisi ile paylaştık. Bu çalışmada ki hassasiyetlerimiz şüphesiz Çanakkale`ye verdiğimiz değerin ifadesidir. Aynı hassasiyetle kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında olması nedeniyle Ankara`nın oluruyla alınması mümkün olan imar izni konusunda biz kentimizin belediyesine başvurmayı tercih ettik.Projemiz şu anda belediyemiz imar komisyonundadır. Çünkü bu proje Çanakkale`nin projesidir” dedi.
 
“Çanakkale ikinci, üçüncü, dördüncü üniversitelere layık bir değerdedir”
Kentin sanayi ve ticaretin yanı sıra, sosyal yaşamı ve kültürel gelişimi konusunda önemli bir değerinin de üniversite kenti olma hedefi olduğunu söyleyen Karakaş “TOBB birçok konuda ülkemizde önemli işlere imza atıyor. Ankara`da İstanbul`da İzmir`de, Diyarbakır`da üniversite ve fakülteler açıyor. İstedik ki Çanakkale`de bu açılımdan payını alsın. Olumlu görüşmeler gerçekleştirildi. İleri adımlar atıldı. Çanakkale`ye ikinci bir üniversite kazandırmak için yer tahsis talebimiz kabul gördü. Bundan sonrası için iş bize düşüyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu üniversitede adımız olsun istiyorsak parmaklarımızı taşın altına uzatmamız, gerekli özveride bulunmamız gerekiyor. Çanakkale ikinci, üçüncü, dördüncü üniversitelere layık bir değerdedir. Çanakkale`ye değerini Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak öncelikle biz vermeliyiz” dedi.
 
 
ÇTSO’da istifa
ÇTSO Meclis Üyesi Mustafa Pamak istifa etti. ÇTSO Meclis Üyesi Mustafa Pamak Mart 2012 Meclis Ayı Toplantısında İç Yönergenin görüşülmesi sırasında 29.maddede yer alan Meclis Başkanının ve Yönetim Kurulu üyelerinin kendi kararlarını Yönetim Kurulu’nun onayı olmadan basına açıklamaması konusunun demokratik olmadığını ve meclis üyelerinin fikirlerine getirilen bir ambargo olduğunu belirterek kabulü durumunda istifasını sunacağını belirtmişti. Ekim Ayı Meclis Toplantısında kürsüye çıkan Mustafa Pamak : “29.madde bu şekilde meclisten geçirilirse istifa edeceğimi söylemiştim. İnsanın her şeyden önce kendisine saygısı olmalı. Birlik ve beraberlik sözleri lafta kalmasın. İki kişi bir araya gelince başkasının aleyhinde konuşmasın. Başka Çanakkale yok” dedi. İç tüzüğün geçtiği toplantıda meclis üyelerinden birinin kendisine: “İşi sulandırmayalım” diyerek tepki göstermesini de yaklaşım olarak abes ve uygunsuz bulduğunu ifade eden Pamak antidemokratik bir ortamda çözüm bulunamaz” dedi.
Paylaş