havadurum

Esenler Meclisi’nden Saim Yavuz’a tam destek

Kent Konseyi`nin 18 Ekim’de yapacağı genel kurula az bir zaman kalırken, Mahalle Meclisleri de açıklama yaparak mevcut yönetim anlayışını ve Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz`u desteklediklerini açıklıyorlar. Esenler Mahalle Meclisi Başkan ve yönetimi Saim Yavuz, yönetimindeki Kent Konseyi`ne sahip çıkılması gerektiğini ifade ediyor.

780
18 Ekim tarihinde yapılacak Kent Konseyi seçimli genel kurulu öncesi açıklamada bulunan Esenler Mahalle Meclis Başkanı İrfan Kütüklü, hem meclis çalışmaları hem de Kent Konseyi seçimlerine dair açıklamada bulundu. Kütüklü, “Mahalle meclislerinin kurulması ile birlikte Kent Konseyi önceden olduğu gibi başarılı çalışmaları devam etti. Çanakkale Kent Konseyi ve mahalle meclisleri kentte yaşayan insanlar tarafından daha bilinir ve daha değer verilir oldu. Esenler Mahalle Meclisi kuruluş aşamasında muhtar ve kent gönüllüleri, mahallede toplumsal işlere duyarlı kişiler bir araya geldi. Kurulduktan sonra mahalle meclisi olarak neler yapmalıyız konusunu tartıştık. İlk olarak hemen alt sokağımızda yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız geldi ve bizimle görüştü. Onlara Kent Konseyi mantığını anlattık. Biz sorunların birlikte çözümünden yanayız dedik. Gönüllü olarak çalışıyoruz diyerek kendimizi tanıttık. Konu ile ilgili imzalar toplandı. UEDAŞ müdürü ve mahalle halkını bir araya getirerek konuyu görüştük. Bu mahalle meclisinin değer görmesi açısından olumlu bir adım oldu. Çalışma gurupları kuruldu. Eğitim İçin Gönüllü Destek Projesi kapsamında 54 öğrenci eğitim gördü. Yemek çalışma gurubu kuruldu, fabrikale çalışmasına katıldı. Esenler piknik alanı için Özgürlük parkında forum düzenlendi. Foruma katılım büyük oldu. Forum sonuç bildirgeleri yayınlandı” ifadeleri kullanıldı.
 
“Önümüzdeki dönem aynı ekiple başarılı olunur”
 
 
“Kent Konseyi yürütmesi ve başkan bizim talepleri göz ardı etmedi” diyen Kütüklü, “Çalışmalarımıza destek oldu. Şu anki Kent Konseyi yönetimi Türkiye’de Kent Konseyi mantığını en iyi şekilde algılayan bir yönetimdir. Bu anlamda çok şanslıyız. Bursa- Nilüfer’de mahalle meclisleri ve Kent Konseyleri toplantısına katıldık. Birçok başkan ve temsilcileri dinledim. Bizim çalışma mantığımız diğerlerine göre daha başarılı. Katılımcılığı esas alan ve halkı sorun sahiplerinin sorunlarına sahip çıkmayı öncelikli olarak ele alan bir anlayış olduğu için kent konseyi mantığı bizde çok iyi algılanmış, kavranmış. Önümüzdeki süreçte bu mantık ve aynı ekiple çok daha güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“Yerel yönetimin katkısı çok büyük”
 
 
Çanakkale Esenler Gençlik Spor Kulübü Derneği temsilcisi ve Esenler Mahalle Meclisi Spor Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Kadir Orhan ise, “Mahalle ile ilgili yapılabilecek konuları mahalle meclisinde görüştük. Esenler’de spor kulübünün olmadığı ve ihtiyaç olduğunu hissettikten sonra çalışmalara başladık. Dernek olmadan önce Esenler mahalle meclisinde spor çalışma gurubu oluşturuldu. Bu spor çalışma gurubu kulübü hedeflemişti. Nasıl yapmamız gerektiğini görüştük. Gençlerin konumları, ihtiyaçları ile ilgili beyin jimnastiği yapıldı Çalışmaların tamamı Mahalle meclisi ile birlikte yürütüldü. Süreçle birlikte derneğimizi kurduk, kulübümüzü oluşturduk. Derneğimiz faaliyete geçti ve 68 öğrencimiz var. Bunlarla ilgili sosyal-kültürel, voleybol, basketbol, futbol çalışmalarına başladık. Spor kulübü ne kadar başarılı olursa biz de gençleri kötü alışkanlıktan o oranda kurtarmış yaşama hazırlamış olacağız. Burada yerel yönetimin katkısı çok önemli. Bazı eksiklikler giderilince daha iyi çalışmalar yapacağız” dedi.
 
“Kent Konseyi ile birlikte siyaset gözetmeksizin çalışıyoruz”
 
 
Esenler Mahalle Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Fatma Çalışkan da açıklamasında “Mahalle meclis kurulma aşaması başladığında mahalle muhtarının desteği oldu. Kent gönüllüsü olarak bu göreve talip olduk. Mahalle meclisi kurulduktan sonra halkımıza yönetmelik, yönergelerin ne anlama geldiğini, mahalle meclislerinin görevlerini açıkladık. Halkın tamamına sesimizi duyurabilmek için sitelerde toplantılar yaptık. Mahalle meclisini halkımıza anlattık. Halkımızdan istekler geldi. Çalışma guruplarını kurduk. Yemek çalışma gurubu, eğitim için gönüllü destek çalışma guruplarını kurduk, yoga etkinliği ve afet eğitimi, çevre konusunda eğitimler düzenledik. Çanakkale Kent Konseyi ile birlikte başarılı çalışmalar yapıyoruz. Taleplerimiz olumlu karşılandı. Mahalle meclisleri İmece usulü çalışılan siyaset üstü bir yer. Çanakkale’de birlikte iş yapma adım atma sorunları birlikte çözüme ulaştırma konusunda başarılı, barışın kenti olduğu herkes tarafında biliniyor. Kent Konseyi hiç bir ayrım yapmadan ilkeler doğrultusuna çalışmalarını yürüttü. Mahalle meclisleri Kent konseyinin şu anki yönetimi sayesinde bugünlere geldi. Yeni doğduk, emekledik yürümek üzereyiz. Tecrübe sahibi başkanla tekrar devam etmek en büyük isteğimizdir. Kent Konseyi başarılı uyum içinde birlik içinde siyaset gözetmeden çalışıyoruz. Mahalle meclisleri Saim Yavuz`la doğdu. Büyümeye ve gelişmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.
 
“Mevcut Kent Konseyi başarılı”
 
 
Esenler Mahalle Meclisi Yemek Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Niyase Çetin ise açıklama yaparak “İlk çalışmamızda havanın soğuk olduğu kimsenin sokağa çıkmayacağı bir havada kapı kapı gezerek her kapıyı çalarak 30 haneye ulaştık. Çalışma gurubunda bizimle çalışır mısınız yemek kültürü festivaline katılır mısınız diyerek gezdik. Amacımız hem Çanakkale yemeklerini tanıtmak hem de Türkiye’nin diğer illerindeki kültürleri tanıtmaktı. İlk toplantı çok kalabalıktı ve olumlu geçti. İkramlarımızla birlikte Fabrikale etkinliğine katıldık. Bu etkinlik mahalle halkının hoşuna gitti, övgüler aldık. Yemek Kültürü festivaline katılan arkadaşlarımız oldu. Çanakkale Kent Konseyinin çalışmalarını olumlu buluyorum. Bütün kesimlere ulaşıyorlar. Güzel ve başarılı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların bu yönetimle devam etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
 
“Türkiye`de örneği sayılı çalışmalar”
 
 
Kadın ve Kırkyama Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı Sabiha Salkım, mahalle meclisinde yapılan çalışmaların ülke genelinde sayılı çalışmalar olduğunu ifade ederek, “Mahallemizdeki kadınlara ulaşmak mahalle meclisi ve kent konseyini anlatmak için çalışmalar yürütüyoruz. Çanakkale’ye geleli bir yıl oldu. Kent Konseyini ve mahalle meclisini arkadaşlarım sayesinde öğrendim. Ben bu çalışmaları geldiğim yerdeki ve başka yerlerde olan arkadaşlarıma anlatıyorum. Kimse bunu hayal bile edemiyor. Bu çalışmaların Türkiye’de örneğinin sayılı olduğunu düşünüyorum. Çanakkale bu anlamda çok şanslı. Buraya gelen katılımcıları arttırmalıyız. Çok heyecanlıyız, çok başarılı çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
Saim Yavuz tecrübesi
 
 
Mahalle Meclisi Gönüllüsü Necmettin Çalışkan, mahalle meclislerinde Saim Yavuz tecrübesinin emeğinin ve tecrübesinin büyük olduğunu ifade etti. Çalışkan, “Kent konseyi kuruluşunun 10. yılını dolduruyor. Kent meselesi üzerine birlikte yönetme birlikte iş yapma yetisine sahip bir iliz. Sayın belediye başkanımız halk için yapılan atılan her adımda hep yanımızda durmuş sorunların çözümüne yardımcı olmuştur. Karşı bir anlayış olsaydı eğer bizler kent konseyi ve mahalle meclisleri hiçbir şekilde başarılı olamazdık. Sayın kent konseyi başkanımız Saim Yavuz, öncelikle belediye, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve mahalle meclisleriyle uyum içinde çalışmış daha yeni kurulan mahalle meclisleri sayın Saim Yavuz`un bilgi ve tecrübesiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Atılan olumlu adımlar ve başarılar varsa en büyük emek Saim Yavuz`un tecrübesi ve verdiği emektir. Bugün mahalle meclislerinin başarılı çalışmaları vardır. Seçim sürecine baktığımızda akşam yatıp sabah kalkıp ben adayım demek doğru değildir. Tecrübe olmadan Kent Konseyinin ne olduğunu bilmeden, birlikte çalışmayı, emek harcamayı bilmeyenlerde lütfen aday olacaklarsa bir kez daha düşünsün” dedi.
Paylaş