Esener`den AKP`ye tepki: “Yıkılacaklar ve yargılanacaklardır”

İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Mennan Esener, 19 Mart 2013 Salı günü İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanlığı`nda Ergenekon savcılarının mahkemeye sundukları mütalaaları ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

888
Konu ile ilgili açıklama yapan İşçi Partisi İl Başkanı Memnan Esener; “İsterlerse 10 tane ağırlaştırılmış müebbet hapis versinler, bu hüküm geçerli değildir, bu hükümlerin ömrü AKP hükümetinin ömrüyle sınırlıdır. Yıkılacaklar ve yargılanacaklardır” diyerek AKP hükümetine tepki gösterdi.
 
Esener şu şekilde konuştu: “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümü’nü kutladığımız gün Ergenekon savcıları 2271 sayfadan oluşan mütalaalarını mahkemeye sundular. Bu davanın hukuki bir dayanağının olmadığı konusunda tüm kamuoyu hemfikirdir. Türkiye’yi bölme planları yapanlar; bir takım tarihi günleri seçerek hesaplaşmalara gidiyorlar ama yanlış günlerle hesaplaşıyorlar. 18 Mart Emperyalizme geçit vermediğimiz bir gündür. Çanakkale’de emperyalistlerin gemileri nasıl battıysa, BOP eş başkanlarının iktidarlarıda öyle batacaktır. Bu bir dava değildir, bu bir hukuk süreci hiç değildir. Okunan savcının mütalaası değil, aldığı talimatın tebliğidir. İçinde bulunduğumuz süreç; ABD emperyalizmi ile Türk halkı arasında yaşanan bir savaştır. Mahkemede suçlananlar, Ordu komuta kademesi, İşçi Partisi ve Kemalist aydınlardır. ABD Emperyalizmi, Atatürk ilke ve devrimlerini yok etmek, insanlarımızı din, mezhep ve etnik kökenlerine göre ayrıştırarak Türk milletini birbirine düşürmek, vatanı bölmek ve Cumhuriyet’i yıkmak için BOP eş başkanlarını görevlendirmiştir. Orta doğu bölgesini ve petrolü kontrol etmek için bu coğrafyadaki sınırları yeniden şekillendirmek ve kendi güdümünde bir Kürdistan devleti kurmak isteyen ABD, Irak’ı parçaladı, Suriye’de iç savaş başlattı ve şimdi sıra Türkiye’de. Bu yolda yerli işbirlikçileri ve bölücüler ABD’nin en büyük destekçileridir. Ergenekon savcıları mütalaalarını okudukları sırada BDP heyeti de İmralı’dan getirdikleri Öcalan’ın mektubunu okudular. Şehitleri Anma Gününde binlerce şehidimizin kemiklerini sızlattılar. Şehit ailelerinin isyanlarını TV ekranlarında izledi Türk halkı. Analar ağlamasın diye başlatılan “süreç” Türkiye’nin bölünmesi için karşılıklı pazarlıkların yapıldığı bir süreçtir. Ergenekon Savcıları mütalaalarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiştir. Ayrıca İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever ve İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Serhan Bolluk’unda müebbet hapsini istemiştir. Ağırlaştırılmış hapis cezası istenen diğer İşçi Partililer de Abdullah Öcalan’ı İmralı’da sorgulayan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve mustafi Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım oldu. Ayrıca içlerine Merkez Karar kurulu üyesi Mehmet Bedri Gültekin, Nusret Senem ve Erkan Önsel’inde bulunduğu 27 İşçi Partili ve Aydınlık çalışanı hakkında ise 7 buçuk yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. Türkiye’yi yönetenler Devlet aygıtıyla Türkiye’yi bölmektedir. Ergenekon’da istenen cezalar milleti yargı eliyle bölünmeye mahkum etme kararıdır. Bölünmeye karar verenler yargılanacaklardır. İsterlerse 10 tane ağırlaştırılmış müebbet hapis versinler, bu hüküm geçerli değildir, bu hükümlerin ömrü AKP hükümetinin ömrüyle sınırlıdır. Yıkılacaklar ve yargılanacaklardır.”
Paylaş