Esener; “Kendini savunmak suç mudur?...”

İşçi Partisi İl Başkanı Mennan Esener, Genel Başkan Doğu Perinçek’e verilen 16 yıl hapis cezasını kınadı.

612
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in 16 yıl hapis cezasına çarptırılmasını protesto eden İşçi Partisi İl Başkanı Mennan Esener; “ İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek malum dava Ergenekon`daki savunmasında sarf etmiş olduğu sözleri nedeniyle 16 yıl 7 ay 28 gün hapis cezası almıştır. Ceza, Ergenekon örgütü üyeliğinden veya darbecilikten değil, mahkemede yapmış olduğu savunmalardan dolayı verilmiştir. Silivri Sulh Ceza Mahkemesi’nin almış olduğu bu kararların altında yeni HSYK’nın atamış olduğu tek hakime ait imzanın bulunması ise manidardır. Kendini savunmak suç mudur?
 
Türk Ceza Kanunu’nun ``Savunma Dokunulmazlığı”na ilişkin 128. maddesine göre; “Yargı mercileri veya idari makamlar nezdinde yapılan yazılı veya sözlü başvuru, iddia ve savunmalar kapsamında, kişilerle ilgili olarak somut isnatlarda ya da olumsuz değerlendirmelerde bulunulması halinde ceza verilmez”.
 
Ergenekon`la ilgili suçlamalar çökmüş, ancak savunmadaki her cümleye ceza yağmıştır. Örneğin; Danıştay katili Osman Yıldırım`a mahkemece sayın denilmesine Sayın Perinçek itiraz etmiş ve bu itiraz Osman Yıldırım`a hakaret kabul edilmiştir. Ulusal ölçekte yazılı ve görsel medya konuyu işlemekten korkmuş, görmemezlikten gelmiştir. Teğmeni dahil personeli olan TSK mensuplarını koruyamayan Genelkurmay Başkanı “Terörist`` suçlamasıyla Silivri`ye hapsedilmiştir. Kendi milletvekilini koruyamayan ana muhalefet partisi başkanı ise Silivri yolundadır.
 
Sevgili yurtseverler, “Hedef; Çağdaş Atatürk Cumhuriyeti’dir”. Karşı durulması gereken ise, işbirlikçi karşı devrim saldırısıdır. Çökmüş tertibin denenen yeni yollarla cezaya yönelik eklemeler yapılmasını şiddetle kınıyoruz. Üretilen delil ve ekleme cezalar bizi asla yıldıramaz. İşçi Partisi olarak; tüm bu olayları düşman saldırısı kabul ediyor ve karşı devrimci, ikinci cumhuriyetçi, cemaatçi, hırsız ve bölücülere karşı dimdik ayakta olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.
Paylaş