Esener; “Görüntüleri bütün yurttaşlar izlemeli”

İşçi partisi Çanakkale il başkanı Dr. Mennan Esener, Doğu Perinçek`in savunma görüntülerini basın toplantısıyla açıkladı. Esener yaptığı açıklamada “Atatürk Cumhuriyeti`ne, Türk Ordusu`na, İşçi Partisi`ne ve Türkiye`nin yurtsever güçlerine karşı düşman operasyonu yürüten tertipçiler, gerçeklerin halka ulaşmasından korkmaktadırlar” dedi.

791
İşçi Partisi, aralarında Çanakkale’nin de 65 merkezde düzenlediği basın toplantılarıyla Genel Başkan Doğu Perinçek`in Ergenekon Davasındaki savunma görüntülerini basın mensuplarına izletti.
 
İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Dr. Mennan Esener `Ergenekon` adı verilen dava, 4 yıldır, kent merkezinden onlarca kilometre uzakta, cezaevi duvarları arkasında, milletten gizlenerek sürdürülüyor. Davalar, ısrarlı taleplere karşın televizyonlardan naklen yayınlanmazken, yandaş medya aracılığıyla yalan yanlış, uydurma haberlerle psikolojik savaş sürdürülmektedir” dedi.
 
 
İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Dr. Mennan Esener konuşmasında şunları belirtti; “Atatürk Cumhuriyeti`ne, Türk Ordusu`na, İşçi Partisi`ne ve Türkiye`nin yurtsever güçlerine karşı düşman operasyonu yürüten tertipçiler, gerçeklerin halka ulaşmasından korkmaktadırlar. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek`e savunmasında yaptığı konuşmalar nedeniyle 16 yıl 7 ay 28 gün hapis cezası verildi. Hapis kararlarının tümünün altında yeni HSYK tarafından atanan aynı hakimin imzası bulunmaktadır. Türk Ceza Kanunun " Savunma Dokunulmazlığı " na ilişkin 128 nci maddesine göre "Yargı mercileri veya idari makamlar ııezdinde yapılan yazılı veya sözlü başvuru, iddia ve savunmalar kapsamında, kişilerle ilgili olarak somut isnatlarda ya da olumsuz değerlendirmelerde bulunulması halinde ceza verilmez. Perinçek, savunmasında, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç`ın İBDA-C`nin dergisinde Ankara Temsilciliği yaptığını söylediği için de 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Perinçek`e aynı konuşmada, 3 Ergenekon savcısının da adı geçtiği için, ayrıca 1`er yıl, 9`ar aylık 3 ayrı hapis cezası daha verildi. . İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek`e verilen o cezalardan biri de İstanbul Özel Görevli 13. Ağır Ceza Mahkemesi`nin oturum başkanı Hasan Hüseyin Özese`ye hakaret ettiği iddiası taşıyor. Perinçek`in 1 yıl 9 ay hapse mahkûm edilmesinin sebebi ise mahkeme başkanı özese`nin Atatürk`e "İngiliz piçi" diyen Osman Yıldırım`a, "Osman Bey" diye hitap edilmesine tepki göstermesi. Ancak Özese`nin, Danıştay faili Osman Yıldırım`a 34 kere "Osman Bey" diye hitap etmesi bilinen bir gerçek. Perinçek`in duruşmada Abdullah Gül`ü eleştirdiği konuşma hakkında 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis isteniyor Perinçek hakkında aynı nedenlerle açılan 6 başka davada, 14 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası daha isteniyor. Bilindiği üzere Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek`in, "Ergenekon Davası"nda yaptığı savunmasında "hakaret" bulunduğu iddiasıyla Silivri Sulh Ceza Mahkemesi`nde açılan davada, savunma görüntülerini içeren video kayıtları Mahkemece taraflara verilmiş ve aleniyet kazanmıştır. Görüntülerin yayınlanması, izlenmesi, hukuki, yasal ve meşrudur. Video kaydı Ergenekon adlı davanın temelsiz ve tertip ürünü olduğunu bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Milletten gizlenerek sürdürülen bu tertibin bir kez daha açığa çıkarılması bakımından, görüntülerin kamuoyu tarafından izlenmesi büyük önem taşımaktadır.”
Paylaş