Esener’den afişe kınama

İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Dr. Mennan Esener, 18 Mart için bastırılan afişte Türk bayrağı ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer almamasını kınadı.

791
Çanakkale’de kamuoyunun gündeminde olan afişe tepkiler sürüyor. Konu ile ilgili açıklama yaparak afişe tepki gösteren İşçi Partisi Çanakkale İl Başkanı Dr. Mennan Esener; “Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü kutlamaları nedeniyle Çanakkale Valiliğinin bastırdığı afiş ve broşürlerde Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına ve Türk bayrağına yer verilmemiştir. Basılı bu iki dökümanda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı hangi amaçla olduğu anlaşılmayacak şekilde sağ yer almıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ön sözü olan Çanakkale  deniz ve kara savaşları tüm vatandaşlarımız için önem arz etmektedir. Özellikle kara savaşlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri stratejik dehası kara savaşlarında başarımızı sağlamıştır. Dünya askeri harp tarihine geçen 57. Alaya verdiği emir şöyledir; ‘Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler gelir.’ Bu emre uyan 57. Alay komutanlarından son neferine kadar 628 şehit vererek, bu zaferde önemli bir görev yapmışlardır. Mustafa Kemal Atatürk yüksek askeri dehası ile ileride yapacağı kurtuluş savaşı için de Türk halkının gönlünde yerini ve desteğini alarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olmuştur.
 
Mustafa Kemal Atatürk ve Ulusal bağımsızlığımızın simgesi olan bayrağımızın Çanakkale Valiliği’nin 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıl dönümü için bastırmış olduğu afiş ve broşürde yer almamasını kınıyor, takdirini yüce Türk halkına bırakıyoruz” dedi.
Paylaş