Erkek, uzak-yakın dinlemiyor

CHP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili adayı Muharrem Erkek, seçim çalışmaları kapsamında Eceabat ilçesinin köylerini gezdi. Kahvehanelerde köylülerle bir araya gelen Erkek, CHP`nin seçim vaatlerine değinerek; “CHP` nin köylümüzle, çiftçimizle ilgili, emeklilerle ilgili bütün taahhütlerinin toplam maliyeti, Türkiye`nin bir yıllık bütçesinin yüzde 3`ü. Kaynak nerde diye sormak bile çok ayıp. Şuan ülkemizde yüzde 1`lik en zengin kesim, milli servetin yüzde 54.4`üne sahip. Bu çok büyük bir adaletsizlik” dedi.

421
 
 
CHP Çanakkale 1`inci sıra Milletvekili Adayı Muharrem Erkek, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Köy gezilerine ağırlık veren Erkek, önceki gün Eceabat ilçesinde yoğun bir seçim çalışması gerçekleştirdi. Erkek, köy ziyaretleri kapsamında Eceabat Belediye Meclis Üyesi Metin övün, CHP Eceabat İlçe Başkanı Muzaffer Övün, CHP Eceabat Kadın Kolları Başkanı Aliye Diksel ve partililerle birlikte köylülerle buluştu. Erkek ve ekibi ilk olarak Yalova köyünü ziyaret etti. Burada köy kahvehanesinde köylülerle buluşan Erkek, 7 Haziran seçimlerine yönelik CHP`nin seçim taahhütlerine değinerek; “CHP` nin köylümüzle, çiftçimizle ilgili, emeklilerle ilgili bütün taahhütlerinin toplam maliyeti, Türkiye`nin 1 yıllık bütçesinin yüzde 3`ü. Kaynak nerde diye sormak bile çok ayıp. Şuan ülkemizde yüzde 1`lik en zengin kesim, milli servetin yüzde 54.4`üne sahip. Bu çok büyük bir adaletsizlik. Bunun temelinde de gelir dağılımında adaletsizlik yatıyor. Biz bu gelir adaletsizliğini kaldıracağız. Kaynak sorunu kesinlikle yok. Sorun zihniyet sorunu. Biz sadaka demokrasisi istemiyoruz. Sosyal demokrasi istiyoruz” diye belirtti.
 
 
“Siyasi ahlak yasası çıkaracağız”
CHP iktidarıyla birlikte ilk yapacakları işin siyasi ahlak yasası çıkarmak olacağını belirten Erkek; Hükümet olduğumuz zaman ilk yapacağımız iş, siyasi ahlak yasası çıkarmak olacak. Türkiye`de siyaset zenginleşme aracı oldu. 13 yıldır Türkiye`yi yönetenlerin kendileri, çocukları, akrabaları hepsi zenginleşti. Türkiye`nin çok önemli sorunları var ama bunları aşabilecek gücüde var. Yeter ki bu sorunları çözecek iradeyi, biz millet olarak meclise taşıyalım. CHP iktidara geldiğinde 6 ayda yapacakları, 1 yılda yapacakları, 4 yılda yapacakları belli. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşlarımızdan 4 yıl yetki istiyor” dedi. Erkek ve beraberindeki partililer daha sonra Kumköy, Yolağzı, Beşyol ve Küçük Anafarta köylerini ziyaret ederek, köylülerle tek tek el sıkışarak, köylülerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi.
 
Paylaş