havadurum

Erkek, “Tarım Çanakkale’mizin göz bebeğidir”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde, “Önemi tartışılmaz olan tarım, güzel Çanakkale'mizin de gözbebeğidir” dedi.

757

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle açıklamada bulundu. Erkek; “İnsanlık tarihi kadar eski olan tarım, geçmişten günümüze yaşamın temellerinden biri olmuştur. Tarımsal üretimin baş emektarları olan çiftçilerimiz ise başta beslenme olmak üzere insanlığın temel ihtiyaçlarının giderilmesi, toplumların gelişmesi ve ekonomik kalkınmanın en önemli söz sahiplerindendir” dedi.

“Çanakkale’mizde birçok coğrafi ürün yetişmektedir”

Çanakkale’de birçok coğrafi işaretli ürün olduğuna işaret eden Erkek; “Önemi tartışılmaz olan tarım, güzel Çanakkale'mizin de gözbebeğidir. Ürün çeşitliliğine elverişli, bereketli toprakların yer aldığı ve bu sayede tarım potansiyelinin yüksek olduğu kentimizde, ünü sınırlarımızı aşan, bir kısmı coğrafi işaretli pek çok ürün yetişmektedir. Bizleri gururlandıran bu tablonun yanı sıra, tarımsal üretimin pek çok türü için son derece uygun olan Çanakkale'mizdeki tarım faaliyetlerini desteklemek, üreticilerimizle el ele vermek, özellikle genç neslin toprakla bağını güçlendirmek, iyi tarımı, sağlıklı gıdayı, sürdürülebilirliği teşvik etmek yerel yönetim olarak bizlerin de hassasiyetle üzerinde durduğu konuların başında gelmektedir” dedi.

“Üreticilerle güç birliği içinde olacağız”

Çanakkale’de çiftçi ve üreticilerle birlikte güç birliği içinde olacaklarını ifade eden Erkek; “Bu kapsamda, Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu'nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs (1984) tarihinde her yıl kutlanan Dünya Çiftçiler Günü'nde bir kez daha Çanakkale'de çiftçi ve üreticilerimizle güç birliğinde bulunarak, tarımsal üretimin ve tüketicinin yararına olacak projeleri ortaya koymaya, çalışmalarımızı daha ileri noktalara taşımaya devam edeceğimizi yinelemek isterim. Tarladan sofraya uzanan meşakkatli süreci yöneten, sağlıklı gıda teminin yanı sıra sayısız alanda üretimleriyle ekonominin ve kalkınmanın da can damarı olan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyor, sabır, özveri ve emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş