havadurum

Erkek "Muhalefet "Adalet' için yürüyorsa Adalet Bakanı istifa etmeli..."

359

 

 

 Mit tırları Davası sonucunda 25 yıl hapis cezası alan Enis Berberoğlu için Genel Başkanı Berberoğlu için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ ’üncü gününe girdi. Yürüyüşe üçüncü gününde de destek veren CHP Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, yürüyüşü ve yaşanan gelişmeleri gazetemize değerlendirdi. Konuşmasının başında bugün Enis Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret edeceğini belirten Erkek, gerçekleştirilen yürüyüş için; “Bu yürüyüş Adalet Yürüyüşü, bu yürüyüş demokrasi ve özgürlük yürüyüşü. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, demokrasiye, hukuka inanana herkes bu yürüyüşe destek vermeli” dedi. Yürüyüşe birçok siyasi parti Genel Başkanı ve STK başkanlarının destek verdiğini belirten Erkek, Maltepe’de Kılıçdaroğlu’nun milyonların karşılayacağını ifade etti. Milletvekili Erkek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan yürüyüş ile ilgili ‘suç işliyor’ sözlerine cevap verdi. Erkek, Adalet Bakanı Bozdağ’a; Genel Başkanımızın yürüyüşü kutlu bir yürüyüştür. Adalet Yürüyüşüdür, demokratik bir haktır. Adalet Başkanı’nın birazcık onuru varsa derhal istifa etmelidir. Bir memlekette Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı adalet için yürüyorsa, o Adalet Bakanı’nın o koltukta oturması bile büyük bir garabettir. Büyük bir çelişkidir” dedi.  Gazetemize yaptığı açıklamada ‘Adalet’ için yürüdüklerinin altını çizen Erkek;  “Yarın yine yürüyeceğiz, yine konaklayacağız. Pazartesi yine yürüyeceğiz. Ben pazartesi günü İstanbul Maltepe Cezaevi’ne geçeceğim. Orada Enis Berberoğlu ile görüşeceğim. Biliyorsunuz Enis Berberoğlu suçsuz ama cezaevinde. Masum insanları kumpas davaları ile cezaevine gönderenler gerçek suçlulardır. Bu yürüyüş, CHP’nin yürüyüşü değil. Bu yürüyüş ‘Adalet Yürüyüşü, bu yürüyüş demokrasi ve özgürlük yürüyüşü. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, demokrasiye, hukuka inanan herkes bu yürüyüşe destek vermeli. Kılıçdaroğl,u İstanbul Maltepe Cezaevi’ne vardığında milyonlar onu karşılayacak. Türkiye’nin her yerinden demokrasiye, adalete, özgürlüğe inanan herkes onu karşılayacak. Bu yürüyüş partiler üstü bir yürüyüştür. Bu yürüyüş adalete bir yürüyüştür. Bu yürüyüş tamamlandıktan sonrada mücadelemiz karalılıkla devam edecek. Çünkü Genel Başkanımız ve CHP hem mecliste, hem yollarda, hem meydanlarda, hem parklarda, sokaklarda her yerde toplum ile birlikte mücadelesini Demokratik Hukuk Devleti’ni tesis edene kadar kararlılıkla sürdürecek. Bu bir Adalet Yürüyüşüdür. Bizde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olacağız” dedi. 

 

“Kılıçdaroğlu’nu Maltepe’de milyonlar karşılayacak”

Yürüyüşe toplumun birçok kesiminden destek olduğunu belirten Erkek; “Birçok siyasi partiden, meslek odalardan, sivil tolum kuruluşundan, sendikalardan ciddi bir destek var. Birçok siyasi partinin Genel Başkanı, sivil toplum kuruluşunun başkanı yürüyorlar. Gazeteciler, aydınlar, bilim insanları Genel Başkanımız ile birlikte yürüyor. Dediğim gibi demokrasiye ve özgürlüğe inanan herkes bu yürüyüşe katılmalı. Genel Başkanımızı İstanbul’da milyonlar karşılayacak. Bu mücadele adalet tescil eden kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.   
 

“Adalet Bakanı derhal istifa etmelidir”  
Erkek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ’ın yürüyüş ile ilgili açıkmalarına da cevap verdi. Erkek, açıklamasının devamında;” Bugün masum insanlar cezaevinde. Erdoğan OHAL’in kesinlikle vatandaşları etkilemediğini söylüyor. Ama bakıyorsunuz İbrahim Kaboğlu, Burak Sevinç KHK’lar ile ihraç edilmiş. Birçok gazeteci, masum insan cezaevinde yargı siyasallaşmış. Kripto FETÖ’cüler hala AKP’nin içinde, Yargı’nın içinde. Darbenin siyasi ayağı aydınlanmadığı için, Darbeyi Araştırma Komisyonu’nun çalışmaları engellendiği için maalesef gerçeğin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Am hakikat hiçbir zaman örtülemez. Adalet Bakanı Genel Başkanımızın suç işlediğini söylüyor. Genel Başkanımızın yürüyüşü kutlu bir yürüyüştür. Adalet Yürüyüşüdür, demokratik bir haktır. Adalet Bakanı’nın birazcık onuru varsa derhal istifa etmelidir. Bir memlekette Ana Muhalefet Partisi’nin Genel Başkanı adalet için yürüyorsa, o Adalet Bakanı’nın o koltukta oturması bile büyük bir garabettir. Büyük bir çelişkidir. Bu memlekette asıl suçu, FETÖ ile birlikte kumpas davalarını kuranlar işledi. Bu memlekette asıl suçu yargıyı siyasallaştıranlar işledi. Bu memlekette asıl suçu belli ideolojilere hizmet eden, yargıçları davalarda görevlendirip masum insanları cezaevinde gönderenler işledi. Bu memlekette Adalet Bakanı her gün suç işliyor. İktidar her gün suç işliyor. Fakat bu suçlara karşı harekete geçecek Cumhuriyet Savcıları yok. Hukuk kurallarını temelinden sarstılar onun için yürüyoruz. Adalet için yürüyoruz ve en mükemmel adalet vicdanlardadır. Toplumun vicdanı da Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile birlikte adalet için yürüyor” dedi.
 
 
“Hukuksuzluğa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz”
Gelecek için hukuk hep beraber hukuk mücadelesi verilmesi gerektiğini vurgulayan Erkek, son olarak; “Çok güzel bir söz vardır, ‘Bir adaletsizliği yangından daha çabuk söndürürüz’. Fiili tek adam rejimi ülkede fiili bir hukuksuzlukta yarattı ve onun için bu hukuksuzluk dönemi karşısında adalet için hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Çocuklarımızın geleceği için. Çocuklarımıza güzel, adaletli bir ülke bırakmak için” dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş