havadurum

Erkek "Kepez çağdaş bir yer olma konusunda hızla ilerleyecek"

922

 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere 3 gün gibi kısa bir süre kaldı. Seçim gününün yaklaşması ile Belediye Başkana adayları ve partilerde çalışmalarına hız verdiler. Kepez Belediye Başkan adayı Birol Arslan çalışmalar kapsamında halk buluşmalarına devam ediyor. Son olarak Hamidiye Mahallesi halkı ile bir araya gelen Arslan’a CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile CHP İl Başkanı Güneşhan’da eşlik etti. Toplantıya İyi Parti Belde Başkanlığı yöneticileri ve üyeleri de katıldı. Hamidiye Mahallesi halkının yoğun katılım sağladığı toplantıda İl Başkanı Güneşhan, Milletvekili Erkek ve Kepez Belediye Başkan adayı Arslan birer konuşma yaptılar.  İl Başkanı Güneşhan; “Her zaman söylüyorum Kepez benim için çok farklı ve özel bir yer. Benim için çok da anlamlı bir yer. Bende kendimi bir Kepezli olarak görüyorum. Kepez’de uzun yıllar Birol arkadaşım ile birlikte futbol oynadım. Kepez’in başarısı için mücadele ettik. Birol arkadaşımız çok iyi bir futbolcuydu. Çok iyi bir Belediye Başkanlığı yapacağına da inanıyorum. Seçim kampanyası her yerde sürüyor. Bu kampanyada kadınları sahada gördüm. Eğer kadınlar sahaya indiyse, başarılı olmamak için hiçbir sebep yok. Kepez, 10 yıldan beri Sosyal Demokrat bir anlayışla yönetiliyor. Dolayısı ile Birol arkadaşımız ile birlikte Kepez bulunduğu yerden çok çok daha ileriye gidecektir” dedi.  Gittikleri her mahallede Kepezli vatandaşların kendilerini bağırlarına bastığını ifade eden Arslan ise; “Hamidiye Mahallesi’ndeyiz. Gittiğimiz her mahallede halkımız bizi bağrına bastı. Aralık ayı itibari ile ben ve ekip arkadaşlarım sahalara indik. Sanayi esnafımızı defalarca ziyaret ettik, Pazar yerlerine ulaştık, halkımızla esnaflarımızla sohbet ettik. Sokaklarda kahvelerde iş yerlerinde esnaf arkadaşlarımızla buluştuk. Kepez’in sorunu nedir? Diye sorduk. Yetmedi anket yaptırdık oradan da sonuçlar aldık. Kepez’in sorunlarını tespit ettik. Kepez’de bir danışma kurulu oluşturduk. Bu kurulda akademisyenler vardı. Ülkemizin değişik üniversitelerinde görev yapmışlar, mimarlar, mühendisler, hocalar hep birlikte Kepez’in sorunlarının çözümlerini bulduk. Ayrıca Kepez’in geleceğine ne katabiliriz bunları beraber çalıştık” dedi.

 
“Beka tartışması ekonomik kriz nedeniyle yapılıyor”
Konuşmasında ülke gündemine değinen Milletvekili Erkek ise;  “Bu seçimde yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Ancak Cumhur İttifakı’na bakıyorsunuz. Sanki Belediye Başkanlarımız seçmeyeceğiz, sanki bir savaşa gidiyoruz. Memlekette 10 yıl önce beka sorunu yoktu, birden beka sorunu çıtı. Her zaman söylüyoruz; ‘bu memlekette 1’inci Dünya Savaşı’ndan sonra vatan toprakları işgal edilmişti, o zaman beka sorunu vardı. Ancak Mustafa kemal Atatürk önderliğinde 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurularak bu beka sorununa son verildi’. Bu beka tartışmasını neden yapıyorlar. Çünkü, Türkiye ciddi bir ekonomik kriz yaşıyor. Bunun üzerini örtmek için Türkiye, hiç hak etmediği bir tablo ile karşı karşıya.  Çok büyük dramlar yaşanıyor. Gaziantep’te bir baba ‘çocuklarım aç, iki yıldır işsizim’ diyerek kendisini yaktı. TBMM önünde bir insan kendini yaktı. İş Kurumlarının önünde insanlar kendini yaktı. Bu memlekette bir yazar kasa atıldı. Büyük bir kriz çıktı. Şimdi insanlar kendini yakıyor ve medyanın büyük bölümü bunu görmüyor. Resmi rakamlara göre işsiz sayımız 8 milyon. Anneler, babalar büyük fedakarlıklarla çocuklarını okutuyorlar ancak işsiz kalıyorlar. Bunun için bu 31 Mart’ta bir ders verilecek. Çok ciddi bir ders verilecek” dedi.
 
 “Merkezde de, Kepez’de de açık ara farkla kazanacağız”
Konuşmasına; “Sandığa gidip ciddi bir ders verme zamanı geldi” diyerek devam eden Erkek; “Seçimlere çok az bir zaman kaldı. Çanakkale’de çok iyiyiz hiçbir sorun yok. Göreceksiniz! Çanakkale merkezde de, Kepez’de de açık ara farkla kazanacağız.   Çanakkale’de Ülgür Gökhan, Kepez’de Birol Arslan birlikte çok güzel projelere imza atacaklar. Başkan adayımız Birol Arslan’ın projelerini de yakından izledim. Hepsi somut, elle tutulur ve Kepez’i çok ileriye götürecek vizyonuna uygun projeler. Kepez çağdaş bir yer olma konusunda hızla ilerleyecek. Bizim derdimiz sosyal ve halkçı belediyecilik” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş