Erkek "Çanakkale halkı ciddi bir ders verecek.."

1265

 CHP Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,  yerel seçim çalışmalarına devam ediyor. İlçe ve beldeleri ziyaret ederek, çalışmalarını sürdüren Milletvekili Erkek, gazetemiz Çanakkale OLAY’a yerel seçimlerle ilgili görüşlerini dile getirdi. Açıklamasında; “Millet İttifakı olarak, demokrasiye sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullanan Erkek; “Çanakkale halkı, kendi iradesine saygısızlık yapanlara sandıkta ciddi bir ders verecek. 18 Mart Deniz Zaferimizde stadyumda gerçekleşen törenlere, Çanakkale halkının temsilcisi olan Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan davet edilmedi, konuşturulmadı. Fakat Sayın Başkanımız, yine de her yıl olduğu gibi düşüncelerini, duygularını sosyal medya üzerinden Çanakkale halkı ve tüm Türkiye ile paylaştı” dedi. İnsanların seçim değil, geçim derdinde olduğunu belirten Milletvekili Erkek; “İşsizlik her geçen gün çığ gibi büyüyor, yoksulluk büyüyor, enflasyon ve hayat pahalılığı insanların evinde bereket ve huzuru yok etti” dedi. Ülkenin ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Erkek; “İşsizlik, yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı konuşulmasın diye yerel seçim öncesi bambaşka konulara giriyorlar ama gittiğimiz her yerde görüyoruz. Seçmen, 31 Mart’ta Türkiye’yi yönetemeyen ve Türkiye’yi ağır sorunlarla baş başa bırakan iktidara ciddi bir ders verecek” dedi. “Bugün, Türkiye yöntilmiyor, savruluyor” diyen Milletvekili Erkek; “Onun için 31 Mart çok önemli. Herkes sandığa gitmeli, oyunu kullanmalı, oyunu takip etmeli, oyuna sahip çıkmalı, demokrasiye sahip çıkmalı” dedi. Çanakkale’de 1989 yılından bu yana sosyal demokrat belediyeciliğin hakim olduğunu dile getiren Erkek; “Sosyal demokrat belediyecilik Çanakkale’de çağdaş kentleşmenin, özgürlüklerin güvencesi oldu. Harcanan her kuruşun hesabı verildi. Belediyeler, özel idareler, devlet, saray, kim ne harcıyorsa, milletin vergileriyle toplanan paralardan harcıyor. Tüm kaynakların sahibi halktır. Onun için halka hesap vermek zorundasınız” dedi. !Hukuk Devleti, Üretim, Güçlü Sosyal Devlet ve Sürdürülebilirlik’ olmak üzere parti olarak 4 ana başlıkta dönüşüm stratejisi belirlediklerini ifade eden Erkek; “Türkiye’nin ayağa kalkması ve hak ettiği yere ulaşması için tüm bunları gerçekleştireceğiz. CHP, Türkiye’nin güvencesidir.  Millet İttifakı olarak demokrasiye sahip çıkıyoruz” dedi.

  
“Cumhuriyet Meydanı’ndaki konserde en güzel cevap verildi”
Milletvekili Erkek açılamasında; “Millet İttifakı olarak, demokrasiye sahip çıkıyoruz. Çanakkale Merkez’de de, ilçelerimizde de, beldelerimizde de Millet İttifakı olarak belediye sayımızı ciddi oranda arttıracağız. Çanakkale halkı, kendi iradesine saygısızlık yapanlara sandıkta ciddi bir ders verecek. 18 Mart Deniz Zaferimizde stadyumda gerçekleşen törenlere, Çanakkale halkının temsilcisi olan Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan davet edilmedi, konuşturulmadı. Fakat Sayın Başkanımız, yine de her yıl olduğu gibi düşüncelerini, duygularını sosyal medya üzerinden Çanakkale halkı ve tüm Türkiye ile paylaştı. Halkla birlikte zaferimizi kutladık, 19 Mart gecesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki konserde en güzel cevap verildi. Kendi Belediye Başkanını konuşturmayanlara en güzel mesajı, yine Çanakkale halkı sandıkta verecek. Demokrasiye, iradesine sahip çıkacak” dedi.
  
“İnsanlar, seçim derdinde değil, geçim derdinde”
Açıklamasına; “Önce insan olmalıyız” sözleriyle devam eden Milletvekili Erkek; “ ‘Memleket İşi, Gönül İşi’ diyorlar ama çok fazla gönül kırıyorlar. Birkaç belediye kazanmak uğruna, oy uğruna değmez. Bu kadar ayrıştırmaya, ötekileştirmeye rağmen kamuoyu, bu oyunlara gelmiyor. İnsanlar, seçim derdinde değil, geçim derdinde. İşsizlik her geçen gün çığ gibi büyüyor, yoksulluk büyüyor, enflasyon ve hayat pahalılığı, insanların evinde bereket ve huzuru yok etti. Sarayda kilosu 4 bin lira olan beyaz çay içenler, bugün seçim meydanlarında, sahneden vatandaşların üzerine 200 gramlık siyah çay poşetleri atıyor ve insanlar o poşetleri kapabilmek için birbirlerini eziyorlar, birbirleriyle kavga ediyorlar. Ve insan onuru ağır bir şekilde debeleniyor. Maalesef oy uğruna, birkaç belediye uğruna, insan onurunu bile ayaklar altına almaktan rahatsız olmuyorlar. Onlar ayrıştıracak, biz birleştireceğiz. Onlar ötekileştirecek, biz kucaklayacağız. Bizim derdimiz, insanların derdine derman olmak, huzur içerisinde, kardeşçe yaşamak. Sosyal belediyecilikle, halkçı belediyecilikle bir nebze olsa ekonomik krizde insanlara yardımcı olmak. Çünkü öyle hakketmediği bir durumla karşı karşıya bıraktılar ki, tarım devriminin yapıldığı bu topraklarda, tarımı bitirdiler. Üretimin yerini ithalat, gelirin yerini borç aldı” dedi. 
 
“Ağır bir ekonomik krizle karşı karşıyayız”
Ülkenin bugün, ağır bir ekonomik krizle karşı karşıya olunduğunun altını çizen Erkek; “İşsizlik, yoksulluk, enflasyon, hayat pahalılığı konuşulmasın diye yerel seçim öncesi bambaşka konulara giriyorlar ama gittiğimiz her yerde görüyoruz. ‘Seçmen 31 Mart’ta Türkiye’yi yönetemeyen ve Türkiye’yi ağır sorunlarla baş başa bırakan iktidara ciddi bir ders verecek’. Biz, Ak Parti’ye oy veren, MHP’ye oy veren hemşerilerimizle, yurttaşlarımızla da görüşüyoruz. Seçmen olarak hepimizin sorumluluğu, bizi yönetenlere gerektiğinde ciddi bir mesaj vermektir. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için, ülkemizin geleceği için” dedi.
  
“Türkiye yönetilmiyor, savruluyor”
Bugün, Türkiye’nin yönetilmediğini, savrulduğunu dile getiren Milletvekili Erkek; “Onun için 31 Mart çok önemli. Herkes sandığa gitmeli, oyunu kullanmalı, oyunu takip etmeli, oyuna sahip çıkmalı, demokrasiye sahip çıkmalı. Saray rejiminin bu kadar korkmasına gerek yok. Çünkü, bu yerel seçimde iktidar değişmeyecek, belediye başkanlarımızı, belediye meclis üyelerimizi, il genel meclis üyelerimizi seçeceğiz. Türkiye’deki insani gelişmişlik düzeyine, yeşil alanlara, özgürlüklere bakın. İnsanlar, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin yönettiği kentlerde yaşamak istiyorlar. Ak Parti belediyeciliği, iflas etmiştir. Ak Parti’nin genel seçim manifestosuna bakın, bugüne kadar tam tersini yaptıkları ilkeleri yazmışlar. Yatay şehircilik, şeffaf belediyecilik, sosyal belediyecilik, benzersiz şehirler gibi… Memleketimizin tarihine, kimliğine, kültürüne ihanet ettiler. İstanbul’a, Ankara’ya, Bursa’ya ihanet ettiler. Şehirleri, beton ormanına çevirdiler” dedi.
 
“Ülgür Gökhan ve Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale için bir güvencedir”
Başkan Gökhan’ın ve CHP’nin Çanakkale’nin güvencesi olduğunu ifade eden Erkek; “Çanakkale’de biz, her zaman söylüyoruz; ‘Ülgür Gökhan ve Cumhuriyet Halk Partisi, Çanakkale için bir güvencedir’. Bugüne kadar bize oy versin, vermesin tüm hemşerilerimizi sevgi ile kucakladık, herkesin iradesine, tercihine saygı gösterdik. Çünkü belediyecilik o şehrin insanına huzur vermektir. 1989 yılından itibaren aralıksız, sosyal demokrat belediyecilik Çanakkale’de çağdaş kentleşmenin, özgürlüklerin güvencesi oldu. Harcanan her kuruşun hesabı verildi. Belediyeler, özel idareler, devlet, saray, kim ne harcıyorsa, milletin vergileriyle toplanan paralardan harcıyor. Tüm kaynakların sahibi halktır. Onun için halka hesap vermek zorundasınız. Bugün ülkeyi yönetenler halka hesap vermiyorlar ama bizim yönettiğimiz tüm belediyelerde harcanan her kuruşun hesabı veriliyor. Zaten bir Cumhurbaşkanı damadını devletin hazinesinin, maliyesinin başına geçiriyorsa orada ne siyasi etikten bahsedilebilir, ne şeffaflıktan bahsedilebilir. Örtülü ödeneği Cumhurbaşkanı maliye ve hazine bakanının imzasıyla kullanıyor. Maliye ve Hazine Bakanı kim? Damadı. Bugün varlık fonunda Türkiye’nin mal varlığı satılıyor. Ülkenin silah fabrikası, ihalesiz Katar’a peşkeş çekiliyor.  Sakarya Tank Palet Fabrikası’ndaki çalışanlar, Katarlıların emrinde çalışmak istemedikleri için, bu suça otak olmak istemedikleri için başka fabrikalara tayinini isteyen dilekçeler veriyorlar. Onlar gerçek vatanseverler” dedi.
  
“Ülke olarak bir dönüşüm stratejisine ihtiyacımız var”
Ülke olarak bir dönüşüm stratejisine ihtiyaç olduğunu belirten Erkek;  “Bu dört ayak üzerine otaracak. Birinci ayağı Hukuk Devleti, bir ülkede hukuk güvenliği yoksa orada yatırım da, kalkınmada, aş, iş ekmek de, bereket ve huzur da olmaz. İkinci ayağı üretim. Tarlada, sanayide, sanatta üreteceğiz. Üniversitelerimizi bilgi üretecek. Bugün dünyada ilk 500 üniversite içerisinde bir tek devlet üniversitemiz dahi kalmamışsa durum vahimdir. Üçüncü ayağımız güçlü sosyal Devlet, Sosyal Devlette tüm sosyal uyarımlar hak kapsamındadır. Lütuf değildir. Birilerinin lütfunda değil, hak kapsamında gerçekleşir. İnsan onuruna yaraşır şekilde gerçekleşir. Sosyal bilgi ekonomisine önem vereceğiz. Yani bilginini toplumun tüm kesimlerine ulaşmasını sağlayacağız. Bilgi olmadan teknoloji ve üretim olmaz. Dördüncü ayağımızda sürdürülebilirlik. Hukuk Devleti Üretim, Güçlü Sosyal Devlet ve Sürdürülebilirlik. Türkiye’nin ayağa kalkması ve hak ettiği yere ulaşması için tüm bunları gerçekleştireceğiz. CHP Türkiye’nin güvencesidir.  Millet İttifakı olarak demokrasiye sahip çıkıyoruz” dedi.
 
“Bu toprakları, Kaz Dağlarını korumaya devam edeceğiz”
Milletvekili Erkek son olarak; “Çanakkale’de Çanakkale’nin havasını, suyunu, toprağını, ağaçlarını, kamu mallarını yıllardır koruyoruz ve onlar için mücadele ediyoruz. Çanakkale halkının takdiri ve desteğiyle bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimize inancım tamdır. Biz, bu toprakları, Kaz Dağlarını korumaya devam edeceğiz. Çanakkale’nin bir üniversite, tarih, turizm, kültür kenti olması için duruşumuza, tavrımıza devam edeceğiz. Çanakkale’nin hak ve hukukunu korumaya devam edeceğiz. Gittiğimiz her yerde kahve toplantılarımız, sokak toplantılarımız küçük birer mitinge dönüşüyor. Ben, tüm hemşerilerime bize duydukları güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çanakkale merkezde de 2014 yerel seçimlerinde ortaya çıkan sonuçtan çok daha büyük bir farkla kazanacağımızı görüyoruz. Ve tüm Çanakkale halkına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
(Eren Aşnaz)
Paylaş