havadurum

Erkan; “AKP hükümetinin kaportası göçmüştür”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Efkan Erkan, 10 yıldır iktidar olan AKP hükümetine sert eleştirilerde bulundu.

424
10 yıllık bir süreyi aşmış olan AKP hükümetinin posasının çıktığını, boyalarının döküldüğünü ve kaportasının göçtüğünü belirten MHP İl Başkanı Efkan Erkan; “Yaklaşık bir yıldır 61. hükümet işbaşında olup, Adalet ve Kalkınma Partisi de iktidardaki 9,5 yıllık süreyi aşmış durumdadır. Ne var ki 58, 59, 60. AKP hükümetleriyle geçen israf edilmiş ve boşa geçirilmiş yılların ardından kurulan 61. hükümetin, bir yıllık süre içinde posası çıkmış, boyaları dökülmüş ve kaportası göçmüştür. ‘Her şey Türkiye için, beraber yürüdük biz bu yollarda, hayaldi gerçek oldu’ tekerlemeleriyle Türkiye karanlık bir kuşağa sokulmuş, çelişkiler yumağına itilmiş ve buhranlar çıkmazına bırakılmıştır. 61. AKP hükümeti Türkiye’nin sorunlarını okuyamamış, milletimizin kaygılarını anlamlandıramamış, bu kapsamda gerekli vizyon ve uzak görüşlülüğü sergileyememiştir. Ahlakı, edebi ve seviyesi ilk başlangıcından itibaren tartışmalıdır. Milletimizin dertlerine kalıcı çare ve cevap bulma konusundaki aczi, beceriksizliği ve bereketsizliği bir yılda tescillenmiştir” dedi.
 
Erkan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “AKP iktidarları döneminde terör olayları 2002’ye göre 10 kat, şehit sayısı da 15 kat artmıştır. Ve ne hazindir ki, 10 Haziran 2012 gününe kadar Türk milletinin 1004 evladı Hakk’a ulaşmıştır. Başbakan Erdoğan temsilcileri vasıtasıyla Oslo’da PKK’yla masaya otururken; şehitler toprağa düşmüştür. İmralı’daki caniyle pazarlığa tutuşurken, kınalı kuzular vatan toprağına girmiştir. İmralı’da protokoller hazırlayıp şeref kaybına uğrarken evlere Türk bayrakları asılmış, gözyaşları sel olmuştur. Kandil’le mesajlaşırken Anadolu’nun üzerine kar yağmış, ocaklara ağıtlar çökmüştür. Bu kafa yapısının şimdi kalkıp bizi morg önünde nöbet tutmakla itham etmesi, yapışık ikizi BDP’yle aynı çizgiye getirme seviyesizliği ibretlik bir manzarayı ortaya çıkarmıştır.”
 
“Bölücü terörü yok etmeye ve huzuru sağlamaya muktediriz”
Milliyetçi Hareket Partisi’nin sorumluluk aldığı takdirde bölücü terörü yok etmeye ve huzuru sağlamaya muktedir olduğunu kaydeden Erkan; “Unutulmasın ki her söze verilecek bir cevabımız ve dile getirilen her iftiraya söyleyecek bir lafımız vardır. Ancak biz, önce söze bakarız söz müdür diye, sonra söyleyene bakarız adam mıdır diye. Çare milletimizin birlikte yaşamasının teminat altına alınması, aramıza hendek kazmaya çalışanlara fırsat verilmemesidir. Çıkış Türk milletinde buluşmadır, millet gerçeğini anlamak istemeyenlerin hakkından gelmektir. Şu anda dağda veya ovalarımızda ellerinde silah bulunan teröristler vardır. Bunların kökünü kazımaya Türk devletinin gücü yeterlidir. Eksik olan ise milli iradeye tam olarak sadakat gösterilememesidir. Milliyetçi Hareket Partisi sorumluluk aldığı takdirde kesinlikle bölücü terörü yok etmeye ve huzuru sağlamaya muktedirdir” diye konuştu.
Paylaş