havadurum

Erkan’dan anma mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Efkan Erkan, 27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

394
Yayınladığı mesajda MHP İl Başkanı Efkan Erkan; “Onlar coğrafyamızın ışıklı yüzleriydi. Gönüllerindeki iman, kalplerindeki heyecan ve gözlerindeki samimiyet, şahadetlerine şahitlik etti. Burçlarda dalgalanan albayrak oldular. Rüzgâr vurdukça daha fazla coşkuyla ve daha büyük ihtişamla dalgalandılar. Onlar gül kokulu fidanlardı, maziden atiye kutlu bir nefes oldular. Ülkücü şehitlerimiz, Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, Türk-İslam âleminin huzur ve refahı için mücadele eden ahlak ve fazilet abideleriydi. Aynı zamanda milli şuurun, vatan sevgisinin ve feragat ruhunun muhteşem simaları, milli ve manevi değerlerimizin yılmaz savunucularıydı. Şehitlerimiz, fitnenin, bölücülülüğün, nefretin ve öfkenin karşısında verdikleri mücadele neticesinde gerçek sevdalarına kavuştular ve ebediyete intikal ettiler. “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” vesilesiyle kendilerine Cenabı Allah’tan bir kez daha rahmet niyaz ediyor, şefaatlerine nail olabilmek ümidiyle her birini minnet ve şükranla anıyoruz.
 
Bugün aynı zamanda sağlam karakterleri, dürüst şahsiyetleri ve engin ufuklarıyla asrın idrakine seslenen şehitlerimizden Gün Sazak Bey’in Hakk’a yürüyüşünün 32. yıldönümünü idrak etmekteyiz. Rahmetli Gün Sazak, 27 Mayıs 1980’de şehitlik mertebesine yükselmiş ve bu acı kayıp 7’den 70’e bütün Türk milletini derinden yaralamıştır. Gün Sazak Bey, dürüst kişiliği ve haysiyetli duruşuyla hafızalarımızdaki canlılığını hiçbir zaman kaybetmemiş, adını tarihin altın sayfalarına kararlılıkla akıtmıştır. Büyük dava insanı, bakanlığı süresince “devlet adamlığı” vasfına her adımıyla haiz şehidimiz, namuskâr duruşuyla art niyetli senaryoların önüne geçmiş, menfaat gruplarının ve çıkar çetelerinin hamleleri karşısında çelik iradesinden asla taviz vermemiştir. Tehdit edilmiş, korkutulmak istenmiş fakat bunların hiçbirine aldırış etmeden haksızlığın ve hukuksuzluğun karşısında daima hakikati haykırmıştır. Türk milletinin düşmanları tarafından uğradığı alçakça suikast, Gün Sazak Bey şahsında, ahlaka ve fazilete, haysiyete ve erdemli duruşa karşı tertiplenmiştir. Gün Sazak Bey, samimiyeti, güvenirliliği, yardımseverliği ve nezaketiyle örnek bir Türk milliyetçisiydi. Ülkücü gençlik, onu hiçbir zaman unutmayacak ve aziz hatırasını ilelebet yaşatacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş ve Gün Sazak Bey olmak üzere bütün şehitlerimize, gazilerimize, Türk-İslam davasına hizmet etmiş ülkü erlerine Cenabı Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Paylaş